Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Trenčíne bude asi 10-tisícový štadión

S postupom do predkola Ligy majstrov 2015/2016 je pre úradujúceho slovenského futbalového majstra AS Trenčín spojená aj potreba novej infraštruktúry.

05.06.2015 19:00
Fanúšikovia, AS Trenčín Foto: ,
Fanúšikovia AS Trenčín.
debata

Výstavba nového štadióna je prioritou pre majiteľa klubu Tschena La Linga. „Teraz ideme pripravovať náš nový štadión. Ako môžeme ísť do Európy bez neho?,“ položil rečnícku otázku 59-ročný Holanďan a v rozhovore pre portál aktualne.sk odhadol kapacitu nového domovského stánku Trenčanov na desaťtisíc miest.

Rodák z Haagu poodhalil aj detaily financovania futbalovej arény pod hradom Matúša Čáka. „V tejto chvíli neviem povedať presnú sumu, ale rozpočet by sa mal pohybovať medzi dvanástimi a šestnástimi miliónmi eur. Cenu určí najmä to, ako luxusné bude zariadenie, sky boxy, toalety. Prvoradé je, aby išlo o dobré prostredie pre fanúšikov. Možno niekto od nás čaká, že bude investovať majiteľ, ale klub nie je len pre mňa, je aj pre mesto, krajinu, Slovákov. Chceme, aby klub nebol závislý od peňazí majiteľov, aby to bol projekt samofinancovateľný a Trenčín mohol rozvinúť svoj vlastný biznis. To je môj cieľ,“ skonštatoval Tschen La Ling a pokračoval:

„Predali sme niektorých hráčov, z čoho prišli financie. Keď klub bude potrebovať našu finančnú pomoc, nejaké peniaze doložíme. Takisto pracujeme so sponzormi, i s lokálnymi, mohli by projekt podporiť. Máme veľkú podporu od magistrátu a firiem v regióne.“

Po úspechu AS, pochopiteľne, prišiel záujem ostatných tímov o jeho hráčov či trénera Martina Ševelu. Toho by si na svojej lavičke vedel podľa medializovaných informácií predstaviť bratislavský Slovan.

„Keď odišiel Adrián Guľa, našli sme iného kouča. Pokiaľ odíde Ševela, nájdeme ďalšieho. Nie je to pre nás problém. Povedal by som, že Ševela je dieťaťom nášho klubu. Aj kormidelník potrebuje okolo seba oporu, kedy by našiel lepšiu ako v Trenčíne? Kde nájde lepšie miesto? Pozná náš systém, ale čo sa stane, ak sa presunie k inému mužstvu? Myslím si, že nie je na to pripravený. Ak je niekto presvedčený o opaku, prosím, môže ísť,“ znel názor Tschena La Linga na aktualne.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #Tschen La Ling