Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčín môže už v stredu oslavovať titul

Futbalisti AS Trenčín môžu už v najbližšom - 31. kole najvyššej súťaže, ktoré je na programe utorok a stredu, oslavovať titul.

19.05.2015 13:00
Futbalisti Trenčína. Foto: ,
Futbalisti Trenčína.
debata

Tri kolá pred koncom súťaže si udržiavajú päťbodový náskok pred Žilinou, ale zatiaľ potrebujú ešte pomoc obhajcu, Slovana Bratislava. Prvou podmienkou je, aby Trenčania vyhrali v utorok na pôde už zostupujúcej Banskej Bystrice. A druhou, aby Žilinčania v stredajšom šlágri nezdolali Slovan. To znamená, že Trenčínu by stačila aj remíza v súboji dvoch najúspešnejších slovenských tímov v ére samostatnosti.

Hráči banskobystrickej Dukly sľubujú, že budú bojovať až do konca a nijaký zápas nevypustia, hoci je ich situácia už beznádejná. Na strane Trenčanov je však jednoznačne vyššia kvalita, líder súťaže vyhral deväť stretnutí za sebou a nemal by mať pod Urpínom vážnejšie problémy. Trúfajú si aj slovanisti na žilinskom trávniku. Môžu definitívne potvrdiť svoju účasť v Európskej lige a stále ešte bojujú aj o tretiu priečku v tabuľke.

„Pozeráme sa na európsku súťaž, chceme v nej hrať, ale my bojujeme najmä za naše farby. Naším cieľom je vyhrať v každom zápase, to je naša najväčšia motivácia,“ pripomína tvorca hry bratislavského mužstva Marko Milinkovič. V uplynulých troch zápasoch viedol belasých s kapitánskou páskou a jeho tím v nich vždy zvíťazil. Trúfa si aj v stredu v Žiline.

„Určite to bude veľmi pekný a kvalitný zápas, narazia na seba tímy, ktoré vedia hrať futbal, majú svoj systém hry,“ tvrdí Milinkovič. „Ak budeme hrať našu hru, ktorú sme ukázali v uplynulých stretnutiach a dáme do hry aj srdce, nemáme sa čoho báť. Chceme zvíťaziť.“

Slovanisti však musia najskôr streliť súperovi gól. V tomto ročníku sa im to ešte nepodarilo (0:3 a 0:2) a ani v poslednom súboji v predchádzajúcom (0:2). Naposledy dal do žilinskej siete gól ešte Žofčák, ktorý už v Slovane nepôsobí. Bolo to 24. novembra 2013 a v žilinskej bránke stál Krnáč, ktorý je aktuálne jednotkou na Pasienkoch…

Program 31. kola

Utorok: 16.30 Košice – Podbrezová, 17.15 B. Bystrica – Trenčín (Digi Sport), 19.00 Zl. Moravce – Dun. Streda, streda: 19.00 Senica – Ružomberok, Myjava – Trnava, 20.15 Žilina – Slovan (Digi Sport i TV Dajto).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava #AS Trenčín