Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Senica zažila dva čierne týždne

Ešte na začiatku mája za zdalo, že Senica je na ceste do Európy. Po penaltovej dráme vo finále Slovenského pohára - Slovnaft Cupu, v ktorej podľahla Trenčínu, to však s tímom ide dolu z kopca.

18.05.2015 17:22
Martin Mikovič, Martin Privrel, Róbert Pillár Foto: ,
Martin Mikovič z FC Spartak Trnava (vpravo), Martin Privrel (v strede) a Róbert Pillár (vľavo) z FK Senica počas 30. kola futbalovej Fortuna ligy medzi FC Spartak Trnava - FK Senica.
debata

Tri ďalšie dôležité zápasy s priamymi konkurentmi z čela tabuľky prehrala, inkasovala v nich dvanásť gólov, prišla o trénera Jozefa Kostelníka a rozlúčila sa aj so štyrmi oporami, vrátane kapitána Tomáša Kóňu (ďalšími sú Majtán, Opiela, Čermák).

Boli to priam katastrofické dva týždne, v ktorých sa Seničanom zosypalo všetko, na čom v sezóne stavali. Dôsledkom boli aj štyri góly v prvom polčase súboja s Trnavou v nedeľňajšej dohrávke 30. kola v Zlatých Moravciach.

Poslednú prehru pripísal staronový šéf senickej lavičky Eduard Pagáč aj menšej skúsenosti tímu, v zostave sa už objavili aj hráči, ktorí nedostávali toľko šancí. Po prestávke sa mužstvo zmobilizovalo a skorigovalo hrozivý výsledok (2:4). „Skúsení hráči chýbajú, ale máme solídne mužstvo, treba s ním pracovať,“ domnieva sa Pagáč.

Aj vinou posledných zápasov získala Senica v doterajších 11 jarných zápasoch len desať bodov a patrí v tejto bilancii k najhorším tímom. V záverečných troch kolách ju čakajú už súperi z druhej polovice tabuľky a po čiernej sérii sa pokúsi opäť bodovať. Na chrbát jej totiž dýchajú ďalší konkurenti.

Jeden primát v súťaži však môže senické mužstvo získať. Má vo svojom strede Jana Kalabišku, ktorý skóroval aj proti Trnave a so 16 gólmi je spolu so Žilinčanom Matejom Jeličom na čele streleckej tabuľky.

Trnavský tréner Juraj Jarábek bol s výkonom po prestávke nespokojný, tvrdil, že súper potrestal jeho tím za pasivitu. „V druhom polčase sme poľavili, urobili sme chyby v defenzíve, to si musíme rozobrať,“ komentoval. Jeho zverenci si víťazstvom definitívne zabezpečili účasť v Európskej lige, otázkou zostáva, či skončia tretí alebo štvrtí. Preskočiť ich môže už len bratislavský Slovan.

Seničania zostanú opäť bez európskeho pohára a už sa pozerajú dopredu. Klub oznámil, že chce dať priestor mladším hráčom, momentálne to vyzerá na mierny ústup z doterajších pozícií. "Nič výnimočné nerobíme, len napĺňame filozofiu klubu, ktorá je u nás dlhodobo definovaná,“ zdôraznil na klubovej stránke športový riaditeľ FK Dušan Vrťo.

debata chyba
Viac na túto tému: #FK Senica