Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sme právom tam, kde sme, uznal kapitán Dukly

Futbalisti Dukly Banská Bystrica sú jednou nohou v druhej lige. V 30. kole najvyššej súťaže podľahli na Pasienkoch Slovanu (0:1). Už pred stretnutím sa dozvedeli, že im odrátajú tri body, čím by bol ich osud definitívne spečatený.

17.05.2015 16:20
Banská Bystrica, radosť, futbal Foto: ,
Futbalisti Banskej Bystrice nemali v tejto sezóne veľa dôvodov na radosť.
debata

Disciplinárna komisia SFZ sa v týždni obrátila na Úniu ligových klubov s požiadavkou odobrať banskobystrickému klubu tri body, pretože nevyrovnal svoje pohľadávky voči bývalému hráčovi Pavlovi Jurčovi. „Bolo nesmierne ťažké motivovať hráčov po posledných udalostiach a som rád, že to nezabalili,“ vravel banskobystrický tréner Štefan Rusnák.

Kapitán Dukly Peter Boroš potvrdil, že o tom, že mužstvo príde administratívnym zásahom o tri body, hráči vedeli. „Povedal nám to tréner deň pred stretnutím na tréningu. Kto by však nemal motiváciu v zápase so Slovanom, nemá tu čo robiť,“ reagoval.

Podľa Róberta Polievku hráči nemôžu za tri body, ktoré im odrátajú v konečnom účtovaní a na ich hre to nebolo poznať. Nielen na Pasienkoch podali bojovný výkon. „Odviedli sme maximum, čo bolo v našich silách, na čo máme,“ domnieva sa.

Hostia ukázali v Bratislave solídnu hru v obrane, ale v útoku neboli nebezpeční. Slovanisti zahodili niekoľko šancí a museli byť nakoniec spokojní aj s najtesnejším víťazstvom. „Inkasovali sme v úvode druhého polčasu gól a nemali sme kvalitu niečo utvoriť smerom dopredu,“ komentoval brankár Boroš.

Pripustil, že problémy, ktoré klub dlhší čas má, ovplyvňujú mužstvo. „Nedá sa hodiť ich len tak za hlavu, ale so Slovanom sme prehrali a spokojní teda byť nemôžeme. Bol to ligový zápas a to je motivácia pre všetkých. Tréneri pracujú s tým, čo majú, ale kvalita súťaže je niekde inde. Niektoré zápasy sme mohli zvládnuť lepšie – doma s Trnavou alebo v Ružomberku – ale nemali sme ani šťastie. Možno by nám to psychicky pomohlo. Nakoniec sme právom tam, kde sme.“

Boroš nemá obavy, že jeho tím vypustí tri záverečné zápasy, ktoré ešte Banskú Bystricu v lige čakajú. „Možno pre niekoho to budú posledné ligové zápasy, mali by sme si ich užiť a dohrať súťaž so cťou,“ zdôraznil. S tým súhlasí aj Polievka. „Každý budeme hrať za seba, je to možnosť ukázať sa. Boli by sme hlúpi, keby sme posledné zápasy vypustili.“

Oslabená Žilina vyhrala, ale náskok Trenčín nestiahla

Žilinský tréner Adrián Guľa hovoril po zápase v Dunajskej Strede o „neuveriteľnom víťazstve“. Jeho tím zvíťazil na Žitnom ostrove napriek tomu, že dohrával s deviatimi hráčmi. Červenú kartu videl najskôr Letič už v 55. minúte a desať minút pred koncom zatiahol záchrannú brzdu Vavro a takisto predčasne odišiel z ihriska.

„V Dunajskej Strede sa nevyhráva ľahko ani v plnom počte, nieto ešte o dvoch hráčov menej,“ komentoval Guľa. „Po vylúčení sme zareagovali výborne a dali víťazný gól. Hráči hrali obetavo, boli tímoví a vybojovali veľmi dôležitú výhru.“

V rozpätí minúty sa zrodili rozhodujúce momenty – najprv Letičovo vylúčenie, vzápätí hostia okamžite využili krátku stratu koncentrovanosti domácich a okamžite strelili gól, ktorý sa ukázal ako rozhodujúci.

Necelý deň bol v tabuľke bol medzi prvými dvoma mužstvami rozdiel len dvojbodový, ale Žilinčania náskok lídra nestiahli. Trenčín zdolal Myjavu (3:1) a opäť vedie o päť bodov. Na jar ešte neprehral a pripísal si iba jednu remízu (v Žiline 1:1).

Poradil si aj s Myjavou, ktorá predtým dokázala vyhrať v Žiline a práve ona môže byť mužstvom, ktoré zamiešalo majstrovské karty. V prvom polčase držali Myjavčania krok s favoritom aj na jeho umelej tráve a mali ťažké srdce na rozhodcu za nariadenú penaltu a vylúčenie svojho brankára. Domácim sa vtedy príliš nedarilo. Po zápase tréner AS Ivan Vrabec na tlačovej besede priznal, že jeho tím je šťastný, že vyhral tento zápas. „Každý ďalší krok je pre nás stále ťažší. Do prestávky sme nehrali, ako sme si predstavovali, neboli sme to my,“ tvrdil.

Trenčania napokon vyhrali deviaty zápas za sebou a už v najbližšom kole sa môžu tešiť z titulu…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #AS Trenčín #Dukla Banská Bystrica