Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Derby s Tittelovou premiérou zavrie štadión

Dušan Tittel zažil ako hráč množstvo derby Slovan - Trnava. Dokonca v oboch dresoch najúspešnejších slovenských tímov v histórii. Zajtra ho čaká premiéra na trénerskej lavičke belasých.

10.04.2015 12:00
Spartak Trnava - Slovan Bratislava Foto: ,
Spartak Trnava v súboji s odvekým rivalom.
debata

Po Chovancovom odvolaní ho v klube poverili zostavením nového realizačného tímu, ktorému má aj dočasne šéfovať. Keďže mu chýba potrebná trénerská kvalifikácia, oficiálne bude hlavným koučom Ján Švehlík. Tittel si už vybral asistenta – stal sa ním jeho bývalý spoluhráč Ladislav Pecko.

Belasí sa ešte nevzdávajú účasti v Európskej lige. Trnavčania sú ich priamymi súpermi v boji o bronzovú priečku, ktorá s istotou zabezpečí pohárovú miestenku (za istých okolností to môže byť i štvrtý tím). Tittel očakáva lepšiu hru i víťazstvá. Netají sa tým, že zlepšenie by sa malo prejaviť už zajtra, hoci ako zdôraznil, „zázraky sa nedajú urobiť za dva týždne“.

Všetko vyšlo tak, že práve najprestížnejšie slovenské derby uzavrie významnú kapitolu trnavského štadióna. Po ňom ho na štyri mesiace uzavrú, aby ukončili výstavbu moderného stánku.

„Je to posledný zápas na našom štadióne v tejto sezóne, navyše ide o derby, má to veľký náboj. Našou úlohou je dobre sa pripraviť a namotivovať hráčov. Nie však premotivovať,“ vyhlásil pre klubovú stránku tréner Spartaka Juraj Jarábek.

O vstupenky na zajtrajšie derby prejavil záujem aj bratislavský klub, dostal ich 150 a budú sa predávať aj dnes na štadióne na Pasienkoch. Zápas označili za rizikový, preto všetky lístky budú na meno a pred vstupom na štadión sa musia diváci preukázať dokladom totožnosti.

„Kedže sme poskytli súperovi maximálny počet lístkov do jeho sektora a vedľa musíme urobiť bezpečnostnú zónu, znížila sa kapacita západnej tribúny na 2950 miest pre domácich. Ak odrátame permanentkárov, zostáva na voľný predaj už iba 700 vstupeniek, ktoré sa budú predávať v piatok prípadne v sobotu, ak nejaké zostanú. Na hladký priebeh derby bude dohliadať 350 usporiadateľov, členov bezpečnostnej služby a polície,“ informoval hovorca trnavského klubu Marek Ondrejka.

Kolo predohrajú už dnes v Senici pred televíznymi kamerami príťažlivým súbojom, v ktorom pôjde o čelo tabuľky. Žilinčania sa pokúsia udržať krok s vedúcimi Trenčanmi, ale čaká ich zdatný súper, ktorý doma ešte v tomto ročníku neprehral a MŠK ho nezdolal (dve remízy 1:1).

Oporou domácich je strelec Tomáš Majtán, ktorý strávil v žilinskom drese štyri roky a nastúpi proti bývalým spoluhráčom. „Nečaká nás nič ľahké, ale chceme získať tri body,“ povedal pre klubovú stránku Majtán.

Program 25. kola
Dnes 19.00 Senica – Žilina (Digi sport), sobota 14.30 Trnava – Slovan Bratislava, Ružomberok – Dunajská Streda, Košice – Zlaté Moravce, nedeľa 19.00 Trenčín – Podbrezová (Digi sport), Myjava – Banská Bystrica.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #Ladislav Pecko #Dušan Tittel