Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčania vedia hrať aj na prírodnej tráve. Chovancovi snaha nestačí

Futbalisti AS Trenčín budú aj po veľkonočnom období na vrchole tabuľky najvyššej slovenskej dlhodobej súťaže. V nedeľňajšom zápase 24. kola Fortuna ligy 2014/2015 zvíťazili na Pasienkoch nad hráčmi domáceho ŠK Slovan Bratislava 3:1.

06.04.2015 09:44
Jozef Chovanec Foto: ,
Jozef Chovanec.
debata

Zverenci Ivana Vrabca potvrdili, že proti „belasým“ to v tomto súťažnom ročníku vedia: zdolali ich štvrtý raz z rovnakého počtu konfrontácií. V lige to bolo 2:0 vonku a dokonca 4:0 doma, okrem toho triumfovali 18. marca 2:1 vo štvrťfinále národného pohára – Slovnaft Cupu, pričom predviedli obrat v oslabení po vylúčení Matúša Bera, teraz hlavného strojcu úspechu.

„Dnešné víťazstvo si nesmierne vážime. Nerodilo sa úplne ľahko. Podali sme dobrý výkon, hoci vieme hrať aj lepšie. Niektorým neprajníkom sme ukázali, že dokážeme zahrať aj na prírodnej tráve a nie len na umelej. Mrzí nás strata Stana Lobotku. Zatiaľ nevieme, ako to s ním vyzerá,“ uviedol na klubovom webe Slovana tréner Trenčína Ivan Vrabec.

Trenčín vo FL triumfoval vonku premiérovo od 12. novembra. Má dvojbodový náskok pred druhou Žilinou. Majstrovský Slovan vyťažil zo šiestich jarných duelov iba sedem bodov. Za lídrom zaostáva o pätnásť bodov. Skóre v prospech hostí otvoril v 42. min Gino van Kessel. Po necelej hodine síce vyrovnal Karol Mészáros, ale už v najbližšej desaťminútovke hneď dvakrát odpovedal spomenutý Bero. Hostia spod hradu Matúša Čáka si potom ustrážili trojbodový úspech.

"Na Trenčín sme sa dobre pripravili a až do 44. min sme so súperom držali krok. Žiaľ, v ostatných zápasoch nás zrážajú do kolien individuálne chyby. Takto sme inkasovali prvý aj druhý gól. Pri treťom to hráč hostí krásne trafil. Cez prestávku sme verili, že sme schopní dostať sa z nepriaznivého stavu. Podarilo sa nám to, lenže potom sme sa opäť položili na lopatky sami. Trenčín bol efektívny, zo štyroch – piatich striel na bránu dal – na rozdiel od nás – tri góly, zhodnotil Chovanec.

„Chýba nám kvalita v predfinálnej a finálnej fáze, Trenčín dnes ukázal väčšiu silu aj na krajoch, kde má osobnosti dlhodobo podávajúce stabilné výkony. Nášmu tímu nemožno uprieť snahu, ale to je, žiaľ, málo. Ukazuje sa, ktorí hráči majú perspektívu, a – naopak – kde máme najväčšie nedostatky. Sami sme nespokojní. Chceme byť úspešní, ale je to otázka času. Mužstvo sa stále buduje, skúšame rôzne varianty. Nejde to hneď mávnutím čarovného prútika. Samozrejme, každý by si želal, aby čas na vybudovanie nového mužstva bol čo najkratší. Šport je však taký, že k výsledkom sa dá dospieť len poctivou prácou. Dôkazom sú aj iné tímy, ktoré si prešli takýmto obdobím,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #AS Trenčín