Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčín čaká boj o čelo na Pasienkoch

Pred reprezentačnou prestávkou sa vrátili futbalisti AS Trenčín na čelo tabuľky najvyššej súťaže a v 24. kole ich čaká náročná úloha obhájiť toto postavenie. Na pôde stále aktuálneho majstra Slovana Bratislava.

04.04.2015 08:00
Gino Van Kessel, Erik Čikoš Foto: ,
Zľava: Gino Van Kessel z AS Trenčín a Erik Čikoš z ŠK Slovan Bratislava.
debata

Ich najväčší súper v boji o titul MŠK Žilina sa predstaví doma v súboji s Košicami a keď ho zvládne, dostane sa na prvé miesto tabuľky. Či na ňom vydrží dlhšie ako jeden deň, majú v rukách trenčianski hráči. Ich zápas na Pasienkoch, ktorý patrí k ťahákom jari, je na programe až v nedeľu. Obhajca titulu Slovan v krátkom čase opäť privíta vedúci tím súťaže.

V úvodnom jarnom kole to bola ešte Žilina a domáci stretnutie nezvládli (0:2). Teraz ich čaká Trenčín, s ktorým majú v poslednom období mimoriadne nepriaznivú bilanciu, najhoršiu zo všetkých tímov domácej súťaže.

V tomto ročníku mu doma podľahli (0:2) a vonku (0:4). Belasí síce v Trenčíne vlani na jar vyhrali (1:0), ale predtým súperovi tri razy hladko podľahli (0:3, 2:4, 1:4). Na domácom ihrisku s ním naposledy získali plný počet bodov v novembri 2012 (3:1). Slovanisti majú ešte v živej pamäti aj nedávny štvrťfinálový súboj Slovenského pohára, v ktorom mu AS vyfúkol postup v samom závere.

„Trenčínu máme čo vracať. Štvrťfinálová prehra bola veľkou ranou,“ pripomenul na klubovej stránke slovanistický brankár Martin Krnáč, ktorý v zime prišiel na Pasienky zo Žiliny. Kolo predohrali včerajším príťažlivým zápasom Dunajská Streda – Trnava a v sobotu sú v jeho programe ďalšie tri stretnutia, v ktorých dva najohrozenejšie tímy z dna tabuľky (Zlaté Moravce i Banská Bystrica) budú mať výhodu domáceho prostredia. V sobotňajšom programe bolo pôvodne aj stretnutie Podbrezová – Myjava, ale úradovalo počasie. Zápas odložili pre nepriaznivé podmienky na ihrisku v Brezne, kde má momentálne domovský stánok podbrezovský nováčik.

Ohrozený bol aj zápas v Banskej Bystrici, ale po prehliadke terénu platí rozhodnutie, že sa uskutoční. Posledné slovo však môže mať ešte rozhodca krátko pred výkopom.

Víkendový program
Sobota: 14.30 B. Bystrica – Senica, Zl. Moravce – Ružomberok, 17.30 Žilina – Košice, nedeľa: 19.00 Slovan – Trenčín (Digi sport). Zápas Podbrezová – Myjava odložili.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #AS Trenčín #Fortuna liga