Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Myjava zabojuje v Senici o prvé jarné body

Derby Senice a Myjavy otvorí nielen 23. kolo najvyššej futbalovej súťaže, ale aj záverečnú tretinu tohto ročníka.

20.03.2015 10:00
Štefan Pekár Foto: ,
Štefan Pekár zo Spartak Myjava.
debata

Seničania sú v súbojoch so svojím regionálnym rivalom v poslednom období jasne úspešnejší. V tomto ročníku vyhrali oba zápasy doma i vonku (1:0, 2:1) a Myjavčania sa na ich pôde naposledy tešili pred takmer dvoma rokmi – na začiatku mája 2013 vyhrali 3:0.

Seničania sa výborne naladili na zápas v utorok v Trnave, kde v Slovenskom pohári – Slovnaft Cupe vyhrali a postúpili do semifinále. Myjavčania všetky tri doterajšie jarné ligové zápasy odohrali vonku a nezískali zatiaľ ani bod – ako jediní v súťaži. Klesli v tabuľke – v porovnaní s jesennou časťou – o dve miesta.

Myjavčania strelili v úvode jari dva góly, o oba sa postaral Štefan Pekár, ktorý s deviatimi presnými zásahmi útočí na pozíciu najlepšieho kanoniera súťaže. Na čele rebríčka sú s desiatimi gólmi Žilinčan Jelič a Kalabiška, zakončovateľ súpera zo Senice.

„Je to najmä o efektivite, musíme byť dôraznejší v šestnástke. Či už v našej, alebo súperovej. Tam sa zápasy rozhodujú,“ uviedol v rozhovore na klubovej stránke Pekár.

V sobotňajšom programe na seba narazia úspešné pohárové tímy, ktoré vyhrali v stredajších štvrťfinálových zápasoch – Trenčín privíta Dunajskú Stredu. V prípade akéhokoľvek bodového zisku sa domáci dostanú aspoň na krátky čas na čelo tabuľky. A môžu na ňom zostať aj dlhšie, lebo aktuálneho lídra Žilinu čaká v nedeľu večer náročný súboj na ružomberskom ihrisku. Prípadná bodová strata, čo len za remízu, by mohla MŠK zosadiť z prvého miesta.

„Každý zápas bude teraz veľmi dôležitý. Urobíme maximum, aby sme v Ružomberku vyhrali,“ zdôrazňuje Viktor Pečovský, kapitán žilinského tímu, ktorý pred týždňom ukončil sériu 15 zápasov bez prehry, keď podľahol na trnavskej pôde.

Program 23. kola
Piatok 19.00 Senica – Myjava, Sobota 14.30 Trnava – Zlaté Moravce, Košice – Banská Bystrica, 17.30 Slovan Bratislava – Podbrezová, Trenčín – Dunajská Streda, Nedeľa 19.00 Ružomberok – Žilina.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Myjava #FK Senica