Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pečovský vystriedal Vitteka. V lige jasne kraľuje

Futbalista MŠK Žilina Viktor Pečovský sa stal s veľkou prevahou najlepším hráčom domácej ligy v roku 2014. Tridsaťjedenročná opora základnej jedenástky slovenskej reprezentácie vystriedala na čele rebríčka Róberta Vitteka, ktorý triumfoval v roku 2012.

11.03.2015 18:20
Grendel, Pečovský Foto:
Stredopoliar Viktorom Pečovský (vpravo) patrí k dlhoročným oporám MŠK Žilina.
debata

Defenzívneho žilinského stredopoliara, ktorý naposledy skončil tretí (pred ním bol ešte Tomáš Ďubek), napísalo na prvé miesto 30 z 34 hlasujúcich odborníkov a s výrazným náskokom triumfoval pred Trnavčanom Jánom Vlaskom (tri razy prvý). Tretí skončil Juraj Piroska (jedno prvé miesto), ktorý pôsobil v Senici, ale už prestúpil do kazašského FC Kaysar Kyzylorda.

Medzi hráčmi najvyššej slovenskej súťaže sa výraznejšie nepresadili legionári. Najlepší z nich bol Nigérijčan Moses Simon, na piatej priečke. Minuloročná opora trenčianskeho tímu už takisto v lige nepôsobí, prestúpila do belgického Gentu. V prvej desiatke sa zo zahraničných hráčov ešte umiestnili Seydouba Soumah (6.) a Haris Hajradinovič (8.).

V ďalších dvoch aketách obhájili prvé miesto minuloroční víťazi. Najlepším rozhodcom sa stal Richard Trutz a do posledného hlasu bojoval o prvé miesto s Ivanom Kružliakom. Na medailových priečkach bolo poradie rovnaké ako vlani. Iba Peter Kráľovič, ktorý sa delil o bronzovú priečku s Jozefom Pavlíkom teraz klesol na 7. miesto.

Medzi asistentami rozhodcov bolo víťazstvo Romana Slyška jednoznačné. Aj v tejto kategórii sa prví traja udržali na pomyselnom stupni víťazov, iba Martin Balko a Tomáš Somoláni si vymenili pozície na 2. a 3. stupni.

V budúcnosti sa budú výsledky týchto ankiet vyhlasovať v rámci iných akcií, ktoré pripravuje SFZ a Únia ligových klubov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Vittek #Viktor Pečovský #Fortuna liga