Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najväčší pohyb hlási Slovan. Niektorí legionári už odišli

Dva najúspešnejšie futbalové tímy v samostatnej slovenskej ére, ktoré vlastnia spolu štrnásť titulov, začali v pondelok zimnú prípravu na novú sezónu. Kým Žiline jeseň vyšla a zimuje na čele tabuľky, obhajca titulu Slovan je zatiaľ na piatom mieste a v klube vládne nespokojnosť.

06.01.2015 16:32
Jozef Chovanec Foto: ,
Tréner Slovana Bratislava Jozef Chovanec.
debata

Prejaví sa to v zimnom období, keď v mužstve nastanú viaceré zmeny. Klub už opustili legionári Fořt, Josimov i Bagayoko. Poslednému z trojice sa skončila zmluva. To isté platí o doterajšej opore Milinkovičovi, ktorý na pondelkovom zraze chýbal.

„Za určitých podmienok by sme si vedeli s ním predstaviť ďalšiu spoluprácu,“ vyhlásil generálny riaditeľ ŠK Dušan Tittel. Ďalší legionári – Gorosito a Peltier – sa pripoja k tímu v stredu. Guinejčan Soumah sa predstaví na majstrovstvách Afriky.

Káder posilnili Saláta a Dobrotka, ktorí sa vracajú do belasého dresu, z hosťovania v Banskej Bystrici stiahli Peňašku. Slovan rokuje s plzenským útočníkom Bakošom, jeho príchod by bol aktuálny najmä v prípade, ak zdravotný stav znemožní návrat Vittekovi. Ten sa opäť objavil v tíme, lenže zatiaľ mu zranené koleno nedovolí naplno trénovať.

Zmeny nastali aj v realizačnom tíme. Asistentom trénera sa stal Ladislav Pecko a trénerom brankárov Pavol Hrnčiarik. „Zmeny budú pokračovať v najbližších dňoch,“ zdôraznil tréner Jozef Chovanec, ktorý ráta s posilami do každej formácie. Potvrdil, že už má jasné, s kým ďalej nepočíta. „Nebudem to ešte konkretizovať, prví sa to dozvedia hráči,“ dodal.

Slovanisti sa v príprave po dlhom čase nevyberú na sústredenie za teplom. Čaká ich príprava v Špindlerovom Mlýne, odohrajú prípravné zápasy v Česku (Dukla Praha a Liberec) i Rakúsku (Salzburg).

Na prvom žilinskom tréningu v tomto roku sa neobjavil brankár Krnáč, ktorý má predbežne namierené do Slovana a Chorvát Jelič, po jeseni najlepší strelec súťaže (10 gólov), ktorý je chorý (kiahne). V kádri nenastali zatiaľ nijaké zmeny. MŠK odohrá v Prahe tri prípravné zápasy – so Spartou, Slaviou i Duklou. Herné sústredenie absolvuje v tureckom Beleku.

Seničania začali prípravu pod vedením nového trénera – Jozefa Kostelníka. „Senica má kvalitný káder. Je mi sympatická jej filozofia, klub chce stavať na vlastných odchovancoch, s čím sa stotožňujem,“ vyhlásil na klubovom webe nový kouč. V kádri nastal zatiaľ minimálny pohyb, jediným hráčom, ktorý už tím opustil, je Mulumba Mukendi. Seničania odohrajú prípravné zápasy v Česku, Maďarsku a v prvej polovici februára ich čaká turecké sústredenie.

Včera začala s prípravou aj banskobystrická Dukla, väčšinu času bude trénovať v domácich podmienkach, ale v polovici februára aj ju čaká súboj so Spartou v Prahe. Ostatné tímy najvyššej súťaže majú naplánovaný prvý tohtoročný zraz na v stredu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava #FK Senica