Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokiaľ nezíska MFK Košice akcionárov, jeho šéf skončí

Prezident a majiteľ účastníka Fortuna ligy MFK Košice Blažej Podolák sa v rozhovore pre internetové vydanie večerníka košice:dnes vyjadril, že je z futbalu prepracovaný a nerád počúva o dlhoch.

31.12.2014 15:04
debata

„Nebaví ma to počúvať. Je mi to nepríjemné a zároveň mi je to ľúto. Dvadsať rokov som pri futbale, nalial som sem dosť peňazí. Stálo ma to veľa síl a energie,“ povedal Podolák a naznačil aj budúcnosť futbalu v metropole východu.

„Keď nezískam do klubu ďalších akcionárov a nepomôže primátor pán Raši ani predseda samosprávneho kraja pán Trebuľa, ja osobne v lete skončím. Viac financií neviem zohnať. V každom prestupovom období tŕpneme, či predáme nejakého hráča, aby sme prežili. Takto to ďalej nejde, je to stresujúce pre mňa, hráčov i zamestnancov klubu. Chápem všetkých, že potrebujú mať pravidelný príjem,“ povedal pre košice:dnes prezident MFK a konkretizoval:

„Zostanem jedine vtedy, keď bude zabezpečený rozpočet na budúcu sezónu. Milión eur je minimum, aby klub s odretými ušami prežil v úspornom režime s nižšími platmi hráčov. Nádej do budúcnosti vidím jedine v záujme zahraničných partnerov, ktorí svoj vstup podmieňujú výstavbou nového štadióna. Primátor po znovuzvolení povedal, že vybudovanie nového stánku je jednou z priorít, peniaze na to sú.“

Blažej Podolák očakáva odchody niektorých futbalistov z kádra úradujúceho víťaza Slovenského pohára. „Máme kvalitných hráčov, o niektorých je záujem. Brankár Tofiloski zamieri do francúzskeho Tours. Ak nám aj odídu aj ďalšie dve alebo tri opory, nič sa nedeje, stále na tom budeme kvalitatívne dobre. Najviac je rušno okolo Sekuliča a Bukatu,“ prezradil mecenáš MKF Košice.

Trénerskú otázku by v Čermeli radi vyriešili do začiatku zimnej prípravy pred jarnou časťou sezóny 2014/2015. „Pôvodne sme to chceli uzavrieť do Vianoc, ale dal som prednosť oddychu pred futbalom. Prvý zraz mužstva je 7. januára, dovtedy to chceme vyriešiť. Veľký výber nie je, mnohí slovenskí tréneri majú platné zmluvy. Môj hlavný kandidát Jozef Vukušič má kontrakt v Lýbii do leta. Aj keď tamojšiu ligu zrušili, teraz prísť nemôže,“ uviedol Podolák.

Blažej Podolák pre košice:dnes odkryl aj niektoré finančné detaily. Najvyšší základný plat hráča v klube je 3000 eur, základné platy nováčikov v seniorskom A-tíme sú na úrovni 700 eur. Z ďalšieho prestupu Ondreja Dudu majú Košice garantovaných od Legie Varšava desať percent prestupovej sumy.

Pracovné povinnosti bývalého športového riaditeľa Ivan Kozáka, ktorý sa bude od 1. januára 2015 naplno venovať už len funkcii prezidenta Únie ligových klubov, si v MKF rozdelí trojica Ján Lesniak, Martin Šarišský a Roman Šimko. „Takto to potiahnu do konca ročníka. Ivanovi Kozákovi prajem, aby sa mu darilo, má na to všetky predpoklady,“ dodal Podolák.

Šéf košického futbalu mal z najpopulárnej­šieho športu na svete kedysi omnoho väčšiu radosť. „V jesennej časti som videl najmenej stretnutí košického mužstva. Roky som zvykol chodievať na všetky domáce zápasy, teraz som bol len na polovici z nich. Som z futbalu prepracovaný. Aj keby som zohnal peniaze do klubu, pochybujem, že sa budem opäť tešiť zo zápasov ako kedysi. Potreboval by som si aspoň na rok oddýchnuť, ide už o moje zdravie,“ priznal prezident a majiteľ MFK Košice.

debata chyba
Viac na túto tému: #mfk košice #Blažej Podolák