Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan hostí Trnavu. Môže zimovať tretí

Futbalisti Slovana Bratislava majú na ligovom konte v tejto sezóne už osem prehier, ale v prípade úspešného finišu by mohli zimovať na tretej priečke tabuľky.

06.12.2014 10:46
Spartak Trnava - Slovan Bratislava Foto: ,
Spartak Trnava v súboji s odvekým rivalom.
debata

V nedeľu hostia trnavský Spartak (začiatok o 17.30) v tradičnom derby, ktoré bude definitívnou bodkou za jesennou časťou súťaže. Ide o dohrávku 14. kola, zápas sa vtedy neuskutočnil pre ochorenie viacerých hráčov Trnavy.

Slovanisti v stredu zlikvidovali jeden z restov jesene a zdolali doma Zlaté Moravce (2:1). Zápas si skomplikovali, lebo po dvojgólovom náskoku z úvodu stretnutia sa v závere obávali o výsledok. Trnavčania budú akiste nepríjemnejším súperom, v šiestich zápasoch za sebou nenašli premožiteľov a teraz majú šancu v prípade výhry preskočiť Slovan a dostať sa na štvrté miesto.

Trnavskému tímu sa zatiaľ na súperových ihriskách nedarí a spolu s Dunajskou Stredou si vonku neprípísali ani jedno víťazstvo. Spartak navyše v doterajších deviatich zápasoch u súperov strelil najmenej gólov – len tri. Naposledy v Senici mal však blízko k trom bodom, domáci vyrovnali šesť minút pred koncom.

Toto zaváhanie chcú zverenci trénera Juraja Jarábka odčiniť na Pasienkoch a v jesennej rozlúčke zvíťaziť. „Musíme vyhrať, máme na to dobrý kolektív, aby sme našu sériu bez víťazstva na súperovej pôde zlomili,“ vyhlásil na klubovej stránke Martin Mikovič.

Ani prvý vzájomný zápas v tomto ročníku sa nehral v pôvodnom termíne, ale dohrávali ho pred vyše mesiacom a Trnavčania svojho tradičného súpera rozprášili (4:0). V minulom ročníku Slovan vyhral všetky tri vzájomné zápasy (v Trnave 2:1 a 3:1 a doma 2:0). Trnavčania triumfovali naposledy na Pasienkoch pred vyše dvoma rokmi, 2. novembra 2012 (1:0).

Na dva posledné zápasy belasých neboli diváci zvedaví – na Myjavu prišlo 691 divákov a na Zlaté Moravce 635, čo sú dve najnižšie návštevy na ligových zápasoch Slovana. Ďalší rekord v nedeľu akiste nepadne, pretože do hľadiska zavítajú minimálne nejakí fanúšikovia hostí. Mali by pricestovať do Bratislavy špeciálnym vlakom, ktorý má odchod z Trnavy o 15.00.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava