Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Senica sa pokúsi zlomiť zlú sériu so Slovanom

Futbalisti MŠK Žilina prehrali v tejto sezóne najvyššej súťaže len raz. Ich premožiteľom bola Podbrezová. Žilinčanom to proti tomuto súperovi nejde, čo potvrdila aj predohrávka 17. kola, v ktorej ani doma nestrelili nováčikovi gól, zápas sa skončil bezgólovou remízou.

07.11.2014 12:00
Kalabiška, Bagayoko Foto: ,
Sprava: Jan Kalabiška z FK Senica a Mamadou Bagayoko z ŠK Slovan Bratislava.
debata (1)

Aj tento výsledok stačil, aby sa MŠK vrátil na čelo tabuľky. Na prvom mieste sa však možno udrží len do soboty. Trenčania majú totiž rovnaký počet bodov a sú druhí len vinou horšieho skóre. Ak zajtra získajú čo len bod, opäť preskočia Žilinu. Nečaká ich však ľahký zápas.

Predstavia sa na ihrisku Košíc, ktoré budú chcieť prerušiť nepriaznivú bilanciu posledných týždňov. Naposledy naplno bodovali koncom septembra, v uplynulých štyroch zápasoch sa z víťazstva netešili.

„Musíme začať od seba, zmeniť prístup, zvýšiť bojovnosť. Verím, že sa to prejaví už proti Trenčínu, zabodujeme, prestaneme strácať doma body,“ zdôraznil kapitán tímu Peter Šinglár. Košičania už padli na 10. miesto a môžu sa na nich dotiahnuť dve posledné mužstvá, Ružomberok i Banská Bystrica budú mať v sobotu výhodu domáceho prostredia.

Ťahákom kola je súboj tretieho a štvrtého tímu v nedeľu. Senica hostí pred televíznymi kamerami Slovan. Seničanom sa proti obhajcovi titulu nedarí, v prvom súboji sezóny mu podľahli na Pasienkoch 1:4, ale aj v predchádzajúcich vzájomných stretnutiach zhoreli.

V minulom i predminulom ročníku prehrali všetkých šesť zápasov, pričom v minulom bratislavskému tímu nestrelili ani gól. Seničania získali všetky tri body v zápase so Slovanom pred vyše štyrmi rokmi v auguste 2010, keď doma vyhrali 3:2. Bolo to zároveň ich jediné doterajšie víťazstvo nad bratislavským tí­mom.

Mohol by to byť aj súboj elitných strelcov, pretože by sa mal objaviť Róbert Vittek, ktorý sa vrátil z USA. V domácom drese má výbornú streleckú formu Jan Kalabiška. S ôsmimi gólmi vedie tabuľku kanonierov. Gólom do siete Slovana by mohol osláviť aj narodenie syna.

Program 17. kola
Dnes 18.30 Myjava – Dunajská Streda (Digi sport), sobota 13.30 Košice – Trenčín, 14.30 Banská Bystrica – Zlaté Moravce, Ružomberok – Trnava, nedeľa 19.00 Senica – Slovan Bratislava (Digi sport).

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #FK Senica