Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tittel bude v Slovane zrejme generálnym riaditeľom

Hrozivú situáciu u aktuálneho šampióna SR vo futbale ŠK Slovan Bratislava by mal zastaviť príchod nového funkcionára, ktorým sa s najväčšou pravdepodobnosťou stane Dušan Tittel.

06.10.2014 11:29
tittel Foto:
Dušan Tittel.
debata (1)

„Belasí“ nevyhrali sedem súťažných duelov po sebe a počas negatívnej série majú skóre 1:18. Vedenie Bratislavčanov sa po nedeľňajšom výprasku na ihrisku lídra Fortuna ligy v Trenčíne (0:4) dohodlo na predčasnom ukončení spolupráce s hlavným trénerom Františkom Strakom. Nahradiť by ho mal spomenutý Tittel, ten však nemá potrebnú trénerskú licenciu, preto sa šušká, že posilní realizačný tím, ale formálne bude hlavným koučom niekto iný.

„Majiteľ Slovana Ivan Kmotrík mi ešte pred duelom s Neapolom ponúkol pozíciu generálneho riaditeľa. Dohodli sme sa, že si k tomu sadneme počas reprezentačnej prestávky a budeme rokovať nielen o tejto funkcii, ale aj o ďalších v klube,“ vyjadril sa pre Plus jeden deň Tittel, ktorý naposledy bol šéfom Únie ligových klubov. Ako je známe, Slovan prehral minulý štvrtok doma s Neapolom 0:2 v rámci 2. kola Európskej ligy. Okrem toho hráči osemnásobného slovenského majstra vo Fortuna lige podľahli v Podbrezovej (0:1), doma Trenčínu (0:2), remizovali v Dunajskej Strede (1:1), dostali výprask v Berne od Young Boys v rámci EL (0:5). Ich čiernu sériu odštartoval 14. septembra ligový nezdar na trávniku Žiliny (0:3) a odvtedy sa to na slovanistov valí. Najbližšie sa slovenský šampión predstaví v nedeľu 19. októbra po asociačnom termíne doma na Pasienkoch v šlágri proti Spartaku Trnava.

Štyridsaťsedemročný trojnásobný najlepší futbalista SR (1995, 1996, 1997) Tittel sledoval ligový súboj pod Čákovým hradom priamo z hľadiska, čo podporuje špekulácie o jeho opätovnom angažovaní v klube. „Domáci hrali veľmi dobre a zaslúžene po dobrom výkone vyhrali. Slovan, bohužiaľ, pokračuje v zlej sérii,“ vyjadril sa ešte na margo ligového merania síl v Trenčíne. Dolnokubínčan si obliekal dres Slovana v rokoch 1988 – 1991, 1993 – 1997 a napokon aj 2001. Začiatkom roka 2010 už krátko viedol Slovan ako hlavný kormidelník, predtým i potom bol aj generálnym riaditeľom klubu.

Päťdesiatšesťročný Čech František Straka prišiel do Bratislavy pred začiatkom tejto sezóny, po dobrom rozbehu sa však od septembra prestalo dariť jeho zverencom. Rozlúčku s lavičkou Slovana zažil Straka v nedeľu večer.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Dušan Tittel #František Straka