Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Myjavčania sa vrátili domov a obrali majstra

Šesť týždňov museli myjavskí futbalisti čakať, aby si zahrali na domácom trávniku. Ich návrat na ich štadión stál za to. Zdolali obhajcu titulu Slovan Bratislava 2:1.

24.08.2014 12:37
Štefan Pekár, Martin Chren Foto: ,
Hrdina Myjavy a autor víťazného gólu v zápase proti Slovanu Štefan Pekár (vľavo) na fotke zo súboja proti Zlatým Moravciam.
debata

Od polovice mája vymieňali na štadióne Spartaka trávnik. Na novom, vyhrievanom, ktorý kropil dážď, prehrávali domáci už od prvej minúty, keď Halenár otvoril skóre z priameho kopu svojím 123. ligovým gólom, ale potom otočili zápas vo svoj prospech.

„V šiestich doterajších zápasoch vonku nám chýbalo aj šťastie, odohrali sme aj stretnutia, v ktorých sme mali viac šancí ako súper, ale prehrali sme,“ zdôraznil myjavský tréner Peter Gergely. „Teraz sa situácia obrátila, nemali sme šance, ale dali dva góly, vyšli nám veci, ktoré nám predtým nevychádzali.“

Keď sa už zdalo, že sa zápas skončí remízou, Myjavčan Štefan Pekár, na ktorého slovanisti pred bránkou úplne zabudli, minútu pred koncom strelil efektný víťazný gól. „Slovan hrá vo veľkej pohode, bolo to aj teraz cítiť. Keď bol lepší a mohol rozhodnúť zápas vo svoj prospech, podržal nás brankár Solnička,“ doplnil Gergely.

Tréner Slovana František Straka pred odletom na odvetu play off Ligy majstrov s Borisovom dal opäť šancu hráčom aj zo širšieho kádra a až po vyše hodine hry naskočili do hry z lavičky Vittek, Soumah a v samom závere symbolicky aj Gorosito.

„V zostave boli zmeny, museli byť, lebo máme v kádri 25 hráčov a tí musia tiež hrať, nie je to len o jedenástich futbalistoch. Budeme v tejto sezóne tancovať na troch svadbách a každý hráč je veľmi platný. Niektorí ukázali svoju kvalitu, iní menej,“ hodnotil kouč belasých.

Zdôraznil, že prehra ho veľmi mrzí a dodal, že si ju mužstvo zavinilo samé. „Chceli sme vyhrať a zápas sme zväčša kontrolovali. Urobili sme však chyby a súper nás za ne potrestal. Nemyslím si však, že hráči niečo odflákali,“ komentoval Straka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Myjava