Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štefanik po roku v lige. Všetko po starom, vraví

Po roku sa objavil opäť v slovenskej lige. Akurát trenčiansky dres vymenil za slovanistický. Samuel Štefánik (22) strávil minulý ročník v holandskom tíme Nijmegen. Tvrdí, že v lige beží všetko po starom, tak, ako keď ju vlani v auguste opúšťal.

16.08.2014 23:08
Samuel Štefánik Foto: ,
Samuel Štefánik.
debata (1)

„Nič ma zatiaľ neprekvapilo, nemyslím si, že sa niečo podstatné zmenilo. Slovenskú ligu som hrával, viem, ako to tu chodí. V zápase so Senicou som sa cítil na ihrisku veľmi dobre, vyhrali sme 4:1, som spokojný,“ komentoval premiéru v belasom drese slovenský reprezentant.

Napriek tomu priznal, že pred zápasom sa cítil trochu nervózny. „Ani nie preto, že som sa vracal do ligy a čakala ma premiéra v novom drese. Menší problém bol v tom, že dlhšie som nehral súťažný zápas, trvalo to takmer dva mesiace,“ vysvetlil.

Zo štyroch gólov Slovana nedal ani jeden, ale na druhý prihral Soumahovi. „Narazili sme si loptu, Soumah si dobre nabehol a šancu využil. Viedli sme 2:0, škoda, že sme ešte pred prestávkou inkasovali. Prinieslo to trochu nervozity, ale zápas sme napokon v pohode zvládli. Až na posledných päť minút v závere prvého polčasu sme mali stretnutie pod kontrolou,“ hodnotil.

Tréner František Straka ho postavil do základnej zostavy, ale v prestávke ho z ihriska stiahol. „Nepovedal mi dôvod striedania, ale nebolo za tým zranenie, išlo skôr o taktické striedanie,“ dodal Štefánik.

Podľa neho prišiel do tímu, v ktorom vládne psychická pohoda, mužstvo ešte v novej sezóne neprehralo, v lige nestratilo ani bod. „Potvrdilo sa to aj v súboji so Senicou, hrali sme dobre a vyhrali sme, čo je dôležité pred stretnutím v Lige majstrov s Borisovom. Teraz sa môžeme naplno koncentrovať na tento zápas,“ zdôraznil rodák z Bánoviec nad Bebravou.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba