Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan hostí Senicu. Neprehral s ňou štyri roky

Po uplynulom kole zostal obhajca titulu posledným mužstvom v súťaži, ktoré ešte nestratilo ani bod.

15.08.2014 13:30
Kalabiška, Bagayoko Foto: ,
Sprava: Jan Kalabiška z FK Senica a Mamadou Bagayoko z ŠK Slovan Bratislava.
debata

Pred súbojom s BATE Borisov v play off Ligy majstrov ho preverí senický tím, ktorý patrí do skupiny štyroch mužstiev bez prehry. Bude to aj súboj dvoch popredných českých trénerov, bývalých spoluhráčov z českej reprezentácie – na jednej strane Františka Straku a na druhej Pavla Hapala.

V minulom i predminulom ročníku Seničania v súbojoch so Slovan úplne prepadli – prehrali všetkých šesť zápasov, pričom v minulom bratislavskému tímu nestrelili ani gól. Seničania naposledy získali všetky tri body v zápase so Slovanom pred štyrmi rokmi, keď doma vyhrali 3:2.

V utorok zvládli v Gabčíkove zápas Slovenského pohára-Slovnaft Cupu, keď vyhrali 4:1 a Tomáš Majtán, letná posila, strelil tri góly. V belasom drese by si mohol odkrútiť premiéru Samuel Štefánik, ktorý v týždni prišiel na Pasienky z Holandska.

„Pre nás sú ligové zápasy teraz veľmi ťažké, ani nie tak fyzicky, maximálna záťaž nás ešte čaká, ale skôr mentálne,“ naznačil brankár belasých Dušan Perniš. „Mysľou sme už trochu nastavení na budúcu stredu, na Ligu majstrov, nie je jednoduché sa maximálne skoncentrovať na ligu, ale ako sme zvládli naposledy Košice, verím, že zvládneme aj Senicu.“

Dnes dostanú príležitosť opäť aj hráči, ktorí nenastupujú pravidelne v základnej zostave. „Nedá sa všetko odohrať s 11 hráčmi, pohyb v zostave je normálny,“ dodal Perniš.

Druhý slovenský pohárový zástupca Spartak Trnava sa už chystá na Zürich. Privíta Ružomberok, ktorý v novej sezóne ešte nevyhral. Od neho sú na tom horšie už len Košice, ktoré okrem toho, že sú bez víťazstva, nezískali ani bod a nebudú mať ľahkú pozíciu ani v nedeľu, pretože ich čaká stretnutie v Trenčíne…

Program 6. kola

Piatok 18.30 Slovan Bratislava – Senica, Zlaté Moravce – Banská Bystrica, zajtra 16.00 Dunajská Streda – Myjava, 16.30 Podbrezová – Žilina, 17.00 Trnava – Ružomberok, nedeľa 19.00 Trenčín – Košice.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #FK Senica