Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Drahý Štefánik je pripravený hrať. Je to na trénerovi, vraví

Slovan Bratislava dotiahol domov už druhého talentovaného slovenského futbalistu, reprezentanta. Po Richardovi Lásikovi z talianskej Brescie prichádza na Pasienky Samuel Štefánik (22) z holandského NEC Nijmegen. Slovan využil situáciu, že Štefánikov klub vypadol z najvyššej súťaže.

12.08.2014 15:54
Samuel Štefánik Foto: ,
Samuel Štefánik.
debata (1)

„Rokovania boli veľmi zložité a získať Štefanika nebolo jednoduché, ani z finačného hľadiska. Prichádza k nám na prestup, zmluvu sme podpísali na štyri roky,“ informoval generálny manažér ŠK Petr Kašpar. Prestupovú sumu klub neupresnil, ale podľa informácií Pravdy ide o viac ako pol milióna eur. Bývalý stredopoliar Trenčína, rodák z Bánoviec nad Bebravou, absolvoval v utorok s belasými prvý tréning.

Kedy vás uvidia diváci v novom drese aj v zápase?
To záleží na trénerovi. Ja som pripravený hrať. Všetky formality sú vybavené a môžem nastúpiť už v najbližšom ligovom kole v piatok proti Senici a aj na budúci týždeň v Lige majstrov.

Na čo sa v Slovane najviac tešíte?
Na všetky zápasy a aj na nových spoluhráčov, viacerých z nich poznám osobne, nebude pre mňa všetko úplne nové. Čaká nás náročná jeseň, veľa stretnutí v slovenskej lige i v skupine európskeho pohára, to je šanca aj pre mňa.

Uvažovali ste dlho, či prijmete ponuku zo Slovana?
Slovan sa predstaví na jeseň v pohárovej Európe, to je zaujímavé pre každého hráča. Rozhodol som sa v podstate hneď. Potom sa museli dohodnúť ešte kluby.

Hovorili ste s trénerom Strakom? Čo od vás bude vyžadovať?
Vyžaduje hernú disciplínu, plnenie pokynov. Samozrejme, očakáva, že pomôžem mužstvu, že budeme hrať dobrý futbal a vyhrávať.

Sľúbil vám, že budete pravidelne hrávať? Alebo vás čaká boj o miesto v zostave?
Nič nie je zadarmo. Najprv musím ukázať v tréningu, že mám na to, aby som dostal dôveru. Nemôžem očakávať, že hneď naskočím do zostavy.

Do Nijmegenu ste nastúpili pred necelým rokom v rozbehnutej sezóne, odohrali ste v ňom 22 zápasov a dali tri góly. Ako hodnotíte tento angažmán?
Bola to veľmi dobrá skúsenosť. Zahrať si v holandskej lige bola zaujímavá šanca, získal som veľa po futbalovej stránke, zdokonalil som sa po anglicky, na holandčinu by som potreboval ešte viac času. Našiel som si tiež veľa nových priateľov. Na Slovensku som teraz štyri dni, ale stále som s nimi v kontakte. Je mi ľúto, že Nijmegen vypadol z ligy, mali sme dobrý tím, nebol podľa mňa najslabší v súťaži, mohli sme pokojne skončiť aj v strede tabuľky.

V čom bol teda problém?
Mali sme mladé mužstvo. Chýbalo nám viac šťastia. Niektoré zápasy sme nedotiahli do úspešného konca. Viedli sme v nich, ale nezvládli sme závery, remizovali sme či dokonca prehrali. V tíme ostali viacerí šikovní, mladí hráči, verím, že by sa mužstvo mohlo rýchlo vrátiť medzi holandskú elitu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Samuel Štefánik