Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košice bez výhry hostia Slovan bez straty

Líder najvyššej futbalovej súťaže MŠK Žilina sa v úvode 5. kola predstaví na pôde banskobystrickej Dukly.

09.08.2014 08:00
Košice - Slovan Bratislava, corgoňliga Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Žilinčania nad týmto súperom v minulom ročníku nevyhrali, naposledy podľahli pod Urpínom 1:4 a doma 1:2. Tretí zápas sa skončil divokou remízou (3:3). MŠK tešil z výhry nad Duklou v máji 2013, keď na jej pôde vyhral 2:1.

Vedúce postavenie Žiliny môže ohroziť v tomto kole jedine AS Trenčín, ktorý podobne ako všetky pohárové tímy nastúpi až v nedeľu. Predstaví sa v Ružomberku, ktorý ešte zatiaľ nevyhral. Okrem Ružomberčanov sa netešili z víťazstva už len Košičania, ale ich situácia je ešte zložitejšia. Sú jediným tímom, ktorý si nepripísal ani bod. Zajtra sa pokúsia túto nepriaznivú realitu zmeniť, ale čaká ich náročná úloha. Privítajú v Čermeli obhajcu titulu. Slovan ešte v tejto sezóne neprehral a v lige nestratil ani bod, ale má na konte doteraz len dva zápasy.

Tréner belasých František Straka zvolí podľa všetkého podobný prístup ako pred vyše týždňom v ligovom súboji s Ružomberkom a dá väčší priestor hráčom z lavičky. „V Košiciach nás nečaká nič ľahké, zažili sme to už v zápase s Ružomberkom. Všetci videli, koľko nás to stálo úsilia, aby sme tesne vyhrali. Zápasy po pohárových súbojoch bývajú najhoršie,“ prízvukuje slovanistický kouč.

Podľa neho však práve tieto stretnutia ukazujú, aká je sila a odolnosť mužstva. „Chceme byť úspešní aj v domácej lige. Nastúpime s maximálnou zodpovednosťou, ale platí, že máme 25-členný káder a všetci dostanú šancu. Aj tí, čo hrávajú menej, sú súčasťou tímu,“ dodal Straka.

Program 5. kola

Sobota 19.00 Banská Bystrica – Žilina (Digi sport), 19.30 Senica – Dunajská Streda, Zlaté Moravce – Myjava, nedeľa 16.30 Trnava – Podbrezová, Košice – Slovan Bratislava (Digi sport), 19.00 Ružomberok – Trenčín.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #mfk košice #AS Trenčín