Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štadióny na Slovensku sú rovnaké ako pred 20 rokmi, vraví Siegl

Bývalý československý a neskôr český futbalový reprezentant Horst Siegl videl ako asistent trénera Jozefa Chovanca v MFK Ružomberok počas jarného krátkeho trojmesačného účinkovania na Slovensku pozitíva i negatíva.

02.07.2014 15:38
Slovan, Ružomberok Foto: ,
Zľava: Hráč Ružomberku Lukáš Lupták a hráč Slovana Róbert Vittek počas futbalového zápasu 28. kola Corgoň ligy 2013/14 medzi ŠK Slovan Bratislava a MFK Ružomberok.
debata (4)

„Bola to dobrá zastávka, môžem si túto ‚štáciu‘ pochvaľovať, spoznal som zasa niečo iné,“ citoval portál iDnes.cz slová 45-ročného Siegla (nar. 15. februáa 1969), ktorý však registroval aj záporné stránky pôsobenia: „Tribúny a štadióny sú tam stále rovnaké ako pred dvadsiatimi rokmi, čo je smutné. V tom sme v porovnaní so Slovákmi vpredu. Inak však bolo fajn, s chlapcami sme našli spoločnú reč, potom však neprišlo k dohode medzi majiteľom ružomberského klubu a trénerom Chovancom. V konečnom poradí sme skončili štvrtí, išlo o najlepšie umiestnenie za ostatných šesť rokov, ale asi to bolo málo…“

Rodák z Ostrova nad Ohří pracoval okrem Jozefa Chovanca v asistentskej pozícii aj s ďalšími bývalým spoluhráčmi zo Sparty Praha Vítězslavom Lavičkom a Michalom Bílekom. Teraz by rád už pracoval ako hlavný kormidelník. „Chcel by som konečne trénovať sám, to je jasné. Nejaké signály už boli. Keď však človek účinkuje v seniorskom elitnom futbale, horšie sa mu prechádza do nižších súťaží,“ poznamenal H. Siegl, ktorý sa tento rok snažil doviesť Blšany z krajského preboru vyššie. To sa mu nepodarilo, Chmel skončil napokon na 8. mieste. „Chýbali peniaze, to je základ. Sú však signály, že by sa to mohlo zmeniť a klub by mohol hrať o vyššie priečky.“

Štvornásobný kráľ strelcov českej ligy má destináciu, ktorá ho priťahuje ako magnet. „Rád by som išiel zasa niekam do arabského sveta. Bolo tam pekne a teplo, to mám rád. A je to skúška pre každého. Lenže ťažko sa tam dostáva,“ vyjadril sa Horst Siegl, ktorý pomáhal v Spojených arabských emirátoch Jozefovi Chovancovi v klube Bani Jas. Teraz čas na trénerské „čakanie“ vyplní operáciou kolena.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #MFK Ružomberok #Horst Siegl