Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan zrejme hľadá nového trénera. Hlavným adeptom je Michal Hipp

Kandidátom na post trénera futbalistov úradujúceho majstra ŠK Slovan Bratislava je Michal Hipp. Päťdesiatjedenročný rodák z Hornej Kráľovej (nar. 13. marca 1963) bol spolu so Stanislavom Grigom ešte vlani trénerom slovenskej reprezentácie, po odchode od národného mužstva napriek niekoľkým ponukám nebol nikde viazaný.

29.05.2014 20:52
Michal Hipp Foto:
Michal Hipp.
debata

„Nejaké rozhovory sme už absolvovali, ale v tejto chvíli je ešte predčasné čokoľvek rozprávať. Všetko je v štádiu riešenia,“ uviedol generálny riaditeľ ŠK Slovan Petr Kašpar a doplnil: „Ešte sme neukončili ani túto sezónu, v sobotu večer na hráčov čaká záverečné corgoňligové vystúpenie v Trnave proti Spartaku. Plánovaný začiatok prípravy na nastávajúci súťažný ročník 2014/2015 je 11. júna, dovtedy by sa mal vyprofilovať aj náš realizačný tím.“

K rekordnému ôsmemu majstrovskému titulu v ére samostatnosti SR priviedli „belasých“ v tejto sezóne Jozef Valovič spolu s Dušanom Galisom, ktorý figuruje oficiálne ako poradca s rozšírenými kompetenciami. Vo Valovičovom prípade je potrebné spomenúť, že v Slovane má aj pozíciu v manažmente – ako viceprezident a výkonný riaditeľ bratislavského klubu. Galis opakovane avizoval, že zotrvá pri mužstve ‚belasých‘ dovtedy, kým budú hrať európsku súťaž. „Vyhrali sme Corgoň ligu v predstihu, s dostatočným náskokom, a to pod vedením dvojice Valovič – Galis. Momentálne je skutočne ťažké predpovedať, čo bude ďalej,“ dodal Petr Kašpar.

Adept na trénerský post v Slovane Michal Hipp bol počas aktívnej kariéry obrancom, vyskúšal si atmosféru v československej i slovenskej reprezentácii. Po zavesení kopačiek na klinec pôsobil predovšetkým ako asistent hlavných koučov v domovskej Nitre, Petržalke či ruskom mužstve Saturn Moskovská oblasť. Bol predĺženou rukou hlavného kormidelníka slovenskej reprezentácie Dušana Galisa (v rokoch 2003 – 2006) a následne najmä Vladimíra Weissa st. (od roku 2008 do januára 2012). Ako hlavný tréner pôsobil v Artmedii Petržalka (2006 a 2008 – 2009), Slovane Bratislava (2009) a krátkodobo samostatne aj pri národnom výbere, ktorý viedol začiatkom roka 2012.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Michal Hipp