Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kóňa: Video som si pozrel. Utvrdilo ma v tom, že Szarkovi nikdy neodpustím

Na sobotňajší futbalový zápas medzi Senicou a Trenčínom sa prišiel pozrieť aj Tomáš Kóňa. S barlami a v spoločnosti manželky sa vyštveral na tribúnu, aby sledoval svojich spoluhráčov, ktorým ešte pred týždňom rozdával prihrávky.

13.04.2014 00:14
Tomáš Kóňa Foto:
Tomáš Kóňa s barlami.
debata

Tridsaťročný záložník pre vážne zranenie ľavej nohy už do tejto sezóny nezasiahne. Ákosovi Szarkovi, ktorý mu nevyberaným zákrokom zlomil nohu, neodpustí.

„Bolesti konečne trošku ustúpili, sám som zvedavý, ako bude moja rehabilitácia pokračovať,“ povedal s optimizmom v hlase päťnásobný reprezentant Slovenska. Avšak, keď sa reč zvrtne na duel proti Dunajskej Strede, rýchlo zvážnie. „V piatok som sa prvýkrát pozrel na ten zákrok, čo mám na to povedať?“ opýtal sa.

Je evidentné, že Kóňa ani po vyprchaní prvých emócií dunajskostredskému útočníkovi neodpustí. „Išiel jasne po mojej nohe, bol v tom jednoznačný úmysel,“ skonštatoval.

„Ja som jeho ospravedlnenie neprijal ani vtedy a neurobím tak ani v budúcnosti. To, že som si na videu pozrel spomínanú situáciu, ma v tom len utvrdilo,“ poznamenal pre Pravdu.

Podľa prvých prognóz by sa Kóňa mohol vrátiť na zelený trávnik v priebehu prvých mesiacov budúcej sezóny. Zlomená ihlica a potrhané väzy v členku ho však v prvej chvíli donútili myslieť aj na koniec kariéry. „Áno, uvažoval som aj nad tým, teraz si to však nepripúšťam, jednoznačne sa chcem vrátiť na ihrisko,“ potvrdil senický stredopoliar.

„Doktor tvrdí, že späť do kolotoča by som sa mohol vrátiť v auguste. Ale liečba vážneho zranenie je veľmi individuálna záležitosť, takže to nakoniec tak môže, ale ani nemusí byť,“ dodal na záver.

Vedenie klubu zo Záhoria ihneď po minulotýždňovom stretnutí avizovalo, že zváži aj podanie na civilný súd. Disciplinárna komisia zatiaľ ortieľ nad Szarkom nevyriekla, kmeňovému hráčovi Slovana Bratislava hrozí niekoľko mesačný trest. V prípade, ak sa dokáže jeho úmysel zraniť súpera, to môže byť až päť rokov bez futbalu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Kóňa #Ákos Szarka