Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vittek aj napriek výhre úplne spokojný nebol: Mali sme dať viac gólov

Futbalisti Slovana Bratislava v sobotu proti Dunajskej Strede predviedli koncert zahodených šancí.

23.03.2014 15:56
Róbert Vittek Foto: ,
Róbert Vittek v zápase proti Dunajskej Strede.
debata

Vittek, Peltier a ani Soumah pred brankárom Penksom nepochodili hneď niekoľkokrát. Prvý z nich najprv nevyužil dve tutovky, aby následne poslal hostí do šatne s gólovým mankom.

„Víťazstvo nás teší, ale malo byť oveľa výraznejšie. Šance sme mali, hru sme kontrolovali po celý zápas, škoda, že sme nestrelili viac gólov,“ komentoval stretnutie reprezentant, ktorý v národnom mužstve nastrieľal najviac gólov.

Napriek tomu, že Vittek pridal do svojej tohtosezónnej zbierky už desiaty gól, spokojnosťou nežiaril. „Mal som na kopačkách ďalšie dva góly, rovnako Peltier, či Soumah. Do polčasu malo byť 3:0 a mohli sme mať pokoj,“ poznamenal.

Ten si však belasí nemohli dovoliť, Dunajská Streda sa v druhom polčase osmelila a na záver domácich aj gólom postrašila. Napriek tomu si Slovan pripísal ôsmy triumf v rade. „Chceli by sme pokračovať vo víťaznom ťažení aj naďalej. Najbližšie hráme doma so silnou Senicou, takže nadviazať na šnúru úspechov nebude ľahké, ale tešíme sa na nich,“ preladil Vittek na ďalšie ligové kolo.

Rovnakého súpera pridelil žreb lídrovi súťaže aj v semifinále Slovenského pohára. Podľa Vitteka budú tri duely proti Záhorákom o niečom inom. „Súperov si nevyberáme, ale pohár a liga to je úplne niečo iné. Hrá sa na dva zápasy, čaká nás ťažký súper,“ tvrdil.

Na lavičke Slovana sa to v uplynulých kolách začalo hemžiť mladíkmi. Je to aj vinou zranení niekoľkých opôr, ku ktorým sa v sobotu pridal aj Jiří Kladrubský. Prvoligový debut tak proti Dunajskej Strede zažil iba 17-ročný útočník Róbert Matejka. Ako sa jeho výkon pozdával už skúsenému kanonierovi?

„Mal tam dve slušné šance, škoda, že ich nepremenil. Verím, že jeho čas ešte príde a dokáže, že na to má. Aj ja som naskočil do ligy ako veľmi mladý hráč. Pre mladého športovca je to len dobre,“ zaspomínal si.

Porovnávať svoje začiatky s dnešnými mladými hráčmi však veľmi nechcel, nakoniec však pripustil, že rozdiel tam je. „Keď som debutoval ja, Slovan bol vyzretejšie mužstvo, ako dnes,“ povedal.

Po minulotýždňovom zápase proti Spartaku Tranava Vittek novinárom povedal, že Seydouba Soumah dostane za nepremenenú penaltu trest. Opýtali sme sa teda, či si ho malý Afričan geniálnou gólovou prihrávkou práve na Vittekovu kopačku nevyžehlil.

„Ja som sa naňho nehneval, ak by to tak bolo, na ten pokutový kop by som ho nepustil. Ale samozrejme, tá prihrávka nemala chybu. Škoda, že nepridal aj gól, lebo šance na to mal,“ dodal pre Pravda.sk na záver.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Robert Vittek