Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ružomberok po prehre v Dunajskej Strede mení trénera. Vukušiča strieda Chovanec

Vedenie corgoňligového futbalového klubu MFK Ružomberok odvolalo z funkcie hlavného trénera A-mužstva Jozefa Vukušiča.

17.03.2014 10:55
Jozef Chovanec Foto: ,
Jozef Chovanec.
debata

Novým koučom Liptákov sa stane Jozef Chovanec. Informácie priniesol špecializovaný portál www.profutbal.sk.

Ružomberok je v tabuľke najvyššej slovenskej súťaže na štvrtom mieste s 34-bodovým ziskom. V jarnej časti sezóny však z troch súbojov uspel len v jedinom – na pôde Spartaka Myjava (3:0), nasledovali domáca prehra s MFK Košice (0:3) a osudným sa Vukušičovi zrejme stal sobotňajší nezdar v Dunajskej Strede (0:2).

„Chceme dať mužstvu potrebný impulz, zatiaľ je to do konca sezóny 2013/2014. V pondelok majú hráči voľno, pán Chovanec prvýkrát povedie tím na utorňajšom tréningu,“ povedal generálny riaditeľ MFK Ružomberok Ľubomír Golis.

Štyridsaťdeväťročný Vukušič (nar. 31. augusta 1964) viedol Ružomberčanov od lanského júna. Predtým pôsobil na lavičke FC Nitra. Rodák z Dolných Kočkoviec Jozef Chovanec bol v Ružomberku viceprezidentom pre športovú oblasť. Známy je predovšetkým z pôsobenia v Sparte Praha, v rokoch 1998 – 2001 viedol českú reprezentáciu. V hráčskej kariére si obliekal dresy „rudých“, PSV Eindhoven a RH Cheb. Ako kormidelník má za sebou má aj skúsenosť v klube SC Baniyas zo Spojených arabských emirátov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jozef Chovanec #Jozef Vukušič