Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odvolanie bolo pre mňa šokom, priznal tréner Hudec

Bývalého trénera slovenského prvoligového klubu Spartak Myjava Ladislava Hudeca prekvapil jeho náhly koniec na lavičke tímu z "kopaníc".

27.12.2013 16:23
Ladislav Hudec Foto: ,
Ladislav Hudec.
debata

Myjavčania figurujú po jesenných 19 odohraných kolách na 5. mieste s 30 bodmi. „Koniec v Myjave ma mrzí, pretože som tam zažil krásne roky. Čo už, taký je futbalový život,“ povedal pre portál corgonliga.sk čoskoro 57-ročný kouč, ktorého zaskočil spôsob, akým sa dozvedel o svojom odvolaní. „Dostal som SMS správu od Petra Halabrína. Myslel som si, že po tom všetkom som si zaslúžil viac, ako to, aby mi to športový riaditeľ klubu oznámil textovou správou. Priznám sa, bol to pre mňa mierny šok. Bol som v tom čase na dovolenke v Egypte,“ uviedol L. Hudec.

Po návrate sa stretol aj s prezidentom klubu Pavlom Halabrínom. „Každý si povedal svoje a musím povedať, že sme sa rozišli korektne,“ vyhlásil Hudec, ktorého nahradil vo funkcii Radúz Dorňák, ten dosiaľ pracoval v klube ako kouč staršieho dorastu.

„Hlavný argument bol, že som dával málo priestoru odchovancom klubu. Nerozumiem tomu a neviem, či odo mňa chceli, aby som nahradil skúsených hráčov Martina Černáčka či Romana Častulína mladíkmi ako sú Marcel Onder či Martin Vavák. To jednoducho nešlo,“ povedal Ladislav Hudec.

„Vedenie tvrdí, že už pred dvoma či tromi mesiacmi začali cítiť, že sa naše cesty vo filozofii smerovania klubu rozchádzajú. Ja som však nemal ten pocit, veď prednedávnom som podpísal nový dlhodobý kontrakt, a to je v našich podmienkach nezvyčajné. Priznám sa, ja sám som takúto ponuku neočakával a prijal som ju, pretože v Myjave som sa cítil výborne. A teraz sa dozvedám, že so mnou bola spokojnosť len dva mesiace po podpise novej zmluvy a následne vedenie začalo uvažovať o mojom odvolaní. Keby mužstvo nemalo výsledky, neprekvapilo by ma to. Je to celé zvláštne,“ dodal skúsený lodivod, ktorý počas svojho vyše trojročného účinkovania dokázal so Spartakom dva razy postúpiť o súťaž vyššie a v historickej premiére v Corgoň lige obsadili jeho zverenci v sezóne 2012/2013 výbornú 4. priečku, pričom boli najúspešnejší v jarnej časti najvyššej súťaže.

„My sme boli v podstate stále medzi najlepšími mužstvami Corgoň ligy. Na jeseň sme boli dokonca jeden deň prví v tabuľke. Tím šliapal veľmi dobre, nebol dôvod výraznejšie zasahovať do zostavy,“ povedal L. Hudec. „V premiérovej sezóne sme sa pýšili tým, že máme v tíme veľa odchovancov. Pred novým ročníkom sme káder doplnili niektorými hráčmi, ale boli to posily, s ktorými súhlasilo aj vedenie klubu. Myslím si, že mladí hráči ešte nemali dostatočnú kvalitu na to, aby nastupovali v najvyššej súťaži,“ uzavrel Ladislav Hudec.

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Myjava #Ladislav Hudec