Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Myjave cítili potrebu zmeny, ale vylúčili finančné problémy

Vo futbalovom zákulisí stále rezonuje prekvapujúca zmena na poste šéfa realizačného tímu slovenského corgoňligového klubu Spartak Myjava.

25.12.2013 20:10
Myjava - Zlaté Moravce Foto: ,
Radosť hráčov Spartak Myjava.
debata (2)

V tíme z „kopaníc“ ukončil pôsobenie tréner Ladislav Hudec, ktorého zverenci figurujú po jesenných 19 odohraných kolách na solídnom 5. mieste s 30 bodmi.

„Už niekoľko mesiacov sme mali pocit, že sa situácia v klube nevyvíja tak, ako sme si predstavovali. Cítili sme, že potrebujeme nejakú zmenu. Neboli tam žiadne problémy ani konflikty, jednoducho sme sa s pánom trénerom Hudecom vo vedení myšlienkovo trochu rozišli,“ vyjadril sa pre portál corgonliga.sk generálny manažér myjavského klubu Peter Halabrín na margo odchodu onedlho 57-ročného kouča Hudeca (nar. 4. januára 1957), ktorý počas svojho vyše trojročného účinkovania dokázal so Spartakom dva razy postúpiť o súťaž vyššie a v historickej premiére v Corgoň lige obsadili jeho zverenci v sezóne 2012/2013 výbornú 4. priečku, pričom boli najúspešnejší v jarnej časti najvyššej súťaže.

Na lavičku myjavského A-mužstva si sadne Radúz Dorňák, ktorý dosiaľ pracoval v klube ako kouč staršieho dorastu. Jeho prvým asistentom bude bývalý lodivod SR „21“, Dubnice, Trnavy i Žiliny Ľuboš Nosický, ktorý v tejto sezóne po 7. kole predčasne skončil v AS Trenčín.

"O tom, že novým trénerom sa stane pán Dorňák, sme boli rozhodnutí už pred mesiacom. Dostal voľnú ruku, aby si vytypoval a vybral spolupracovníka so spĺňajúcou kvalifikáciou a skúsenosťami. Priznám sa, že osobne ma potešila jeho voľba, ale celé rozhodnutie bolo v jeho réžii. Čo sa týka posledných výsledkov trénera Nosického, vidíte, my väčšinou odvolávame úspešných trénerov, angažujeme neúspešných a spravíme ich následne znova úspešnými,“ skonštatoval Peter Halabrín.

Aj v hráčskom kádri Spartaka prišlo počas zimnej prestávky k veľkej obmene. Myjavský dres si už neoblečú brankár Matej Székely, ďalej Peter Kuračka, Lukáš Pelegríni, Filip Lukšík, Milan Ferenčík či Miroslav Duga, naopak do tímu by mali pribudnúť skúsený gólman Tomáš Belic a hráči Peter Ďuriš, Denis Duga, Lukáš Beňo, Frederik Bílovský a Roland Šmahajčík.

Generálny manažér Spartaka Myjava vylúčil, že za spomenutými výraznými zmenami sú finančné problémy klubu. „K dnešnému dňu máme vysporiadané všetky záväzky voči bývalým aj súčasným hráčom i trénerom. V Corgoň lige nie je veľa klubov, ktoré môžu povedať, že všetci dostali to, čo im patrilo. Impulzom k tomuto riešeniu neboli ani žiadne neuspokojivé výsledky mužstva, ani nič podobné. Skôr to bol ľudský problém,“ zdôraznil Peter Halabrín a doplnil:

„Potrebovali sme v celom tíme nejaký reštart, aby sme opäť začali niečo nové. Už sme boli aj na prvom mieste v tabuľke, teraz sme na piatom. V tejto chvíli pre nás nie je rozhodujúce žiadne umiestnenie. Novým trénerom chceme dopriať štrnásť zápasov na jar, aby mužstvo dôkladne pripravili na novú sezónu 2014/2015. Cieľ, ktorý má tím pred sebou, však zostáva tradičný – 6. miesto.“

V Myjave nechcú meniť filozofiu a spôsob hry. „Nie je to vec, do ktorej by som chcel zasahovať alebo to nejakým spôsobom komentovať. Našu filozofiu nemeníme, iba sa chceme vrátiť k tomu, čo sme na iniciovali pri vstupe do Corgoň ligy, teda návrat k práci s myjavskými hráčmi,“ dodal pre corgonliga.sk Peter Halabrín.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Myjava #Ladislav Hudec