Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan hostí Žilinu a siaha na jesenný titul

V uplynulých ročníkoch práve títo dvaja súperi najčastejšie bojovali o titul, ale teraz ich delí v tabuľke desať miest. Líder najvyššej futbalovej súťaže Slovan Bratislava hostí po reprezentačnej prestávke v zajtrajšej dohrávke 18. kola MŠK Žilina.

23.11.2013 08:00
Bagayoko, Pich, Slovan, Žilina Foto: ,
Mamadou Bagayoko zo Slovana (vľavo) v súboji so Žilinčanom Róbertom Pichom.
debata

Slovanisti vedú pred predposledným jesenným kolom tabuľku s päťbodovým náskokom a siahajú na jesenný titul. Ak zdolajú pred televíznymi kamerami svojho tradičného súpera, tak ho získajú bez ohľadu na výsledky svojich prenasledovateľov. Ak mužstvá za nimi zaváhajú, budú belasí zimovať na čele v prípade akéhokoľvek výsledku, aj zajtrajšej prehry.

„Je to zápas ako každý iný, pripravujeme sa naň rovnako ako na predchádzajúce,“ povedal pre klubový web mladý bratislavský obranca Branislav Niňaj, ktorý si pred pár dňami odkrútil premiéru v reprezentácii v zápase s Gibraltárom.

Na Pasienkoch sa stretnú dva najúspešnejšie tímy v samostatnej slovenskej ére, Slovan získal sedem a Žilina šesť titulov. Žilinčanom sa na jeseň nedarí, aktuálne strácajú na desiatom mieste 15 bodov na vedúci Slovan. S bratislavským súperom sa im však v lige zväčša darí. V prvom súboji tejto sezóny ho zdolali 2:0. V predchádzajúcich štyroch zápasoch sa zrodili tri remízy (v minulom ročníku) a žilinská výhra 3:0. Slovan naposledy zdolal v lige MŠK pred vyše dvoma rokmi 2:1.

Nedávno však narazili na seba tieto tímy aj v pohárovom štvrťfinále a v ňom dominovali bratislavskí hráči – v oboch zápasoch vyhrali (3:1 a 2:0). Teraz sa v krátkom časovom slede stretnú štvrtý raz.

Na postavenie Slovana môže zaútočiť najmä Ružomberok. V minulom kole Bratislavčania vyhrali na jeho pôde (3:2) a ak s nimi nechcú stratiť kontakt musia bodovať v Senici. Čaká ich však náročný zápas, domáci sa lúčia v tomto roku so svojimi fanúšikmi a chcú to urobiť na úrovni.

„Naše výkony neboli vždy stopercentné, ale fanúšikovia áno. Boli úžasní po celý rok. Na našom štadióne nám vždy dokázali vytvoriť výborné domáce prostredie. Chceme sa rozlúčiť dobrou bojovnou hrou a víťazstvom,“ vyjadril sa na klubovej stránke pred derniérou stopér Petr Pavlík.

Program 18. kola
Sobota, 13.00 Trnava – Zlaté Moravce, 13.30 Dunajská Streda – Myjava, Senica – Ružomberok, 14.30 Nitra – Banská Bystrica, 17.30 Trenčín – Košice (Digi Sport), nedeľa 17.00 Slovan Bratislava – Žilina (Digi Sport).

debata chyba
Viac na túto tému: #Žilina #slovan