Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Myjava hostí Slovan. Môže stiahnuť jeho náskok

Zvýšia futbalisti Slovana Bratislava náskok na čele tabuľky najvyššej súťaže, alebo ho tímy za ním stiahnu?

26.10.2013 11:00
Slovan - Myjava (Mamadou bagayoko) Foto: ,
Hráč Slovana Mamadou Bagayoko v súboji proti Myjave.
debata

Odpoveď na túto otázku má v rukách predovšetkým myjavský Spartak. Druhý tím tabuľky hostí pred televíznymi kamerami lídra súťaže v dnešnom ťaháku 15. kola.

Myjavčania strácajú na obhajcu aktuálne päť bodov. V prvom vzájomnom zápase v úvode sezóny prepadli a na Pasienkoch podľahli 0:5. Spartak ešte slovanistov nikdy nezdolal, v minulom ročníku ako nováčik dva razy podľahol (1:2, 1:2) a raz remizoval (1:1). Jediný bod zo štyroch zápasov vybojoval na Pasienkoch, ale doma hostil tohto súpera zatiaľ len raz.

O stretnutie na myjavskom trávniku je veľký záujem a hľadisko bude vypredané (2700 miest), domáci hovoria o veľkom futbalovom sviatku a ľutujú, že nenastúpi Vittek, ktorý naposledy videl červenú kartu.

Na opačnom konci tabuľky narazia na seba v tímy Žiliny a Banskej Bystrice, ktorým sa aktuálne nedarí a tomu zodpovedá aj ich postavenie v tabuľke. Žilinčania vyhrali z uplynulých siedmich kôl jediný zápas a zbabrali aj prvý štvrťfinálový súboj Slovenského pohára so Slovanom. Banskobystrická Dukla má podobne zlú sériu, takisto v uplynulých siedmich kolách vybojovala len jedno víťazstvo.

Strelecky sa prestalo dariť v úvode sezóny úspešnému útočníkovi Pavlovi Jurčovi. „Žilina hrá ofenzívny futbal s mladými chlapcami, potrebujeme sa vyvarovať chýb v strede ihriska. Musíme byť trpezliví a čakať na naše šance,“ vyjadril sa pre oficiálnu stránku súťaže Jurčo.

Žilinský tréner Adrián Guľa pripomína, že futbal ukazuje jeho tímu momentálne „krutú podobu“, ale zostáva optimista, verí, že na žilinský štadión sa vráti radosť. Pohárovú prehru považuje za zdvihnutý varovný prst. „Musíme mať túžbu po víťazstve a byť kvalitnejší ako proti Slovanu. Už túto sobotu. Teraz je to skôr vec psychiky ako hernej kvality,“ zdôraznil.

Program 15. kola: Sobota 13.30 Košice – Trnava, 14.30 Zlaté Moravce – Dunajská Streda, Ružomberok – Nitra, 17.30 Žilina – Banská Bystrica, 18.00 Myjava – Slovan Bratislava (Digi Sport), nedeľa 14.30 Trenčín – Senica (Digi Sport).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Myjava