Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitán DAC Gašparík: Výsledky s aférou nesúvisia

Nálada v Dunajskej Strede je stále na bode mrazu. A nielen preto, že štyria jej bývalí hráči sa zaplietli do korupčného škandálu s manipuláciou zápasov.

19.09.2013 07:00
Michal Gašparík Foto: ,
Michal Gašparík
debata

DAC v utorňajšom ligovom súboji so Spartakom Trnava štvrtý raz v sezóne inkasoval v jednom súboji štyri góly (a raz šesť) a prvýkrát ich schytal doma. „Ďalšie štyri góly… Už ani neviem, čo k tomu povedať. Je to zlé,“ zareagoval v úvode rozhovoru kapitán mužstva Michal Gašparík (31).

Jediný gól ste strelili do trnavskej siete práve vy, ale to je asi slabá náplasť…
Keď prehrá mužstvo 1:4, jeden gól naozaj nič neznamená…

Ste rodák z Trnavy, ešte donedávna ste nastupovali v jej drese. Mali ste pred zápasom väčšiu motiváciu, bol to pre vás špeciálny zápas?
Ani nie. Bral som to už s nadhľadom, v pohode. Už som proti Trnave nastúpil a v tom stretnutí som jej tiež dal gól. Asi by som mal hrávať len proti nej…

Káder je oslabený. Aký podiel na posledných výsledkoch má nízka kvalita a aký aféra, ktorá sa tímu dotkla? Keby nevypukla, hral by tím lepšie?
Nemyslím si to. Podľa mňa zaostávame najmä kvalitou.

Čo treba urobiť? Posilniť káder?
To už je teraz ťažké. Súťaž má za sebou takmer tretinu zápasov… Neviem, či tréner ešte niečo zázračné vymyslí, aby sme sa z tohoto dostali. Je to hanba dostať každý zápas toľko gólov, ani neviem, či v lige také mužstvo bolo…

Tréner vravel, že hráči nastupujú už na zápas so zvesenými hlavami…
Aj to je pravda. A keď dostaneme prvý gól, je to na ihrisku vidieť, je po zápase.

Bavíte sa v šatni stále o afére, o manipulovaní vašich zápasov, ku ktorému došlo podľa polície aj v tejto sezóne…
Tomu sa nedá vyhnúť. Občas sa o tom bavíme, ale už sme si aj medzi sebou povedali, že sa pokúsime to obmedziť a sústredíme sa viac na tréningy a zápasy. Ale naozaj si myslím, že posledné výsledky s kauzou až tak nesúvisia.

Vidíte nejaké východisko?
Neviem, naozaj nie… Musíme sa zomknúť a bojovať, ale neviem, či nám to pomôže, lebo niekedy len bojovnosť nestačí.

V súťaži je zopár mužstiev, ktoré takisto nemajú príliš vysokú výkonnosť…
Podľa mňa je v súťaži len jedno, ktoré je na tom momentálne ešte horšie ako my. Neviem, či práve o tomto môžem povedať, že nás to drží nad vodou, ale fakt je, že ešte stále sme pred ním.

Nedávno ste spomenuli, že vaši bývalí obvinení spoluhráči sa mužstvu neospravedlnili, neozvali sa. Bola odvtedy nejaká komunikácia medzi vami?
Neviem o tom. Nebol som s nikým v kontakte, s nikým som sa nestretol. Pobalili sa, zobrali si svoje veci a už sa tu viac neukázali.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dunajská Streda #Corgoňliga #Gašparík