Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škandál pomôže očiste futbalu, tvrdí žilinský manažér

Športový manažér popredného slovenského futbalového tímu MŠK Žilina Karol Belaník privítal výsledky spoločnej česko-slovenskej policajnej akcie, po ktorej policajti z Národnej kriminálnej agentúry obvinili sedem bývalých i aktívnych futbalistov z prijímania úplatkov a podplácania za ovplyvňovanie výsledkov zápasov.

12.09.2013 17:37
Karol Belaník Foto:
Prezident ÚLK Karol Belaník.
debata (2)

„Momentálne to síce pre futbal znamená negatívnu reklamu, ale určite to je dobrý signál do budúcnosti,“ uviedol pre Pravdu.

Ako vnímate škandál s ovplyvňovaním výsledkov zápasov, ktorí zasiahol Česko i Slovensko?
Som rád, že sa polícia aj v spolupráci s predstaviteľmi SFZ do toho pustila a ich práca priniesla prvé výsledky. Pomôže to očiste futbalu, ktorý aj pre takéto záležitosti verejnosť negatívne vnímala. Vedeli sme, že takéto niečo existovalo v minulosti a stále existuje, že vo svete to riadia mafiáni z Ázie. Mali sme nejaké signály. V zahraničí už sa niekoľko podobných prípadov objasnili, ale u nás sa doteraz o tejto téme len hovorilo, nič konkrétne sa nevyšetrilo. Toto je prvá lastovička.

Aké ste mali signály?
Z niektorých zápasov človek nemal dobrý pocit, ale je veľmi ťažké niekomu niečo dokázať. Na to sú príslušné orgány. Ale opakujem, som rád, že sa dotiahli prvé konkrétne prípady. Momentálne to síce znamená pre futbal negatívnu reklamu, ale do budúcnosti je to pozitívny signál, že futbal chce postupovať čisto a v duchu fair play.

Do aféry sú zapletení hráči z Dunajskej Stredy. Nevrhá to na najvyššiu súťaž, jej regulérnosť, zlé svetlo?
Najradšej by som to nekomentoval. Svoj názor na prácu v Dunajskej Strede som už verejne prezentoval v pozícii šéfa Únie ligových klubov. Momentálne to vidím rovnako. Okolo Dunajskej Stredy bolo v poslednom čase veľa káuz a problémov, či už sú to podpísané zmluvy, nezaregistrované zmluvy. Poviem otvorene, že ma to neprekvapuje. Pre súťaž to určite nie je dobré, ale teší ma, že práca vyšetrovateľov priniesla konkrétne výsledky. Ak sa potvrdí ovplyvňovanie výsledkov zápasov, s takýmito ľuďmi treba nekompromisne naložiť.

Majú futbalisti v MŠK Žilina zakotvené v hráčskych zmluvách, že nesmú stávkovať?
Samozrejme.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #futbal #belaník