Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prešovčan Remeta chce kúpiť pozemky zadlženého MFK Košice

Pozemky futbalového klubu MFK Košice vo Všešportovom areáli vo východoslovenskej metropole chce za 3,5 milióna eur kúpiť prešovský podnikateľ Miroslav Remeta, ktorý je väčšinovým majiteľom a prezidentom konkurenčného Tatrana Prešov.

24.08.2013 17:11
Miroslav Remeta Foto: ,
Miroslav Remeta.
debata

Zadlžený MFK sa zbavuje časti pozemkov, aby sa vyhol hroziacemu konkurzu. Na vyrovnanie najurgentnejších záväzkov potrebuje košický futbalový klub podľa denníka Korzár približne 800-tisíc eur. Dlhy má voči daňovému úradu, zdravotným poisťovniam, Sociálnej poisťovni, hráčom, trénerom, zamestnancom i prenajímateľovi štadióna. Celková výška záväzkov by mala byť okolo 3,4 milióna eur. MFK má čas na vyrovnanie dlhov do konca sezóny. Ak sa mu to nepodarí, hrozí mu odňatie licencie pre najvyššiu súťaž i konkurz.

Znalec stanovil cenu za 5,5 hektára pozemkov vo Všešportovom areáli na 7,2 milióna eur. Do súťaže sa pri jej prvom vyhlásení nikto neprihlásil. V opakovanej súťaži už chýbala dolná hranica a prišli dve ponuky. Firma Ci Regio, ktorú vlastní Remeta, ponúkla 3,5 milióna eur, firma Ekostav zasa 2,8 milióna. Víťaza musia schváliť mestskí poslanci na septembrovom zasadnutí a potom môže prísť k predaju. "Ťažko povedať, či je to dobrá ponuka a reálne odráža situáciu na trhu. Ale také boli doručené návrhy. Vyjadrí sa zastupiteľstvo, má právo veta. Ak to neschváli, nepodpíšem to,“ reagoval pre denník Korzár viceprimátor a viceprezident MFK Ján Jakubov (Smer). Mesto Košice je 50-percentným akcionárom futbalového klubu. Druhým je občianske združenie FC Steel Trans Ličartovce prezidenta MFK Blažeja Podoláka.

debata chyba
Viac na túto tému: #dlhy #Prešov #mfk košice #remeta