Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žilina uvidí súboj najúspešnejších. Privíta Slovan

V zbieraní majstrovských titulov nemajú na Slovensku konkurenciu. Dokopy ich majú trinásť. Navyše, k ligovému prvenstvu nepustili nikoho iného už päť rokov.

23.08.2013 10:00
Žilina, Slovan Foto: ,
Jozef Piaček z MŠK ŽŽilina (uprostred) a Jiří Kladrubský z ŠŠK Slovan Bratislava (vpravo) počas finále Slovnaft Cupu.
debata

Šláger 7. kola najvyššej futbalovej súťaže uvidia fanúšikovia v Žiline. Domáci privítajú v súboji najúspešnejších klubov v ére samostatnosti bratislavský Slovan. „Príde k nám slovenský majster, bude akiste veľkým lákadlom. My sa však musíme sústrediť len na seba a vybojovať tri body,“ netají víťazné ambície domáci kapitán Viktor Pečovský.

Slovan sa však po zlom vstupe do ligy (i pohárovej Európy) dostal do výbornej formy. V posledných štyroch zápasoch nestratil ani bod, pochváliť sa môže aj veľmi priaznivým skóre – 10:2. Vďaka tomu siahajú zverenci Jozefa Valoviča na líderskú pozíciu v tabuľke. Naopak, Žilinčania sa po dobrom štarte do novej sezóny hľadajú. Trojbodového zápisu sa nedočkali už tri týždne.

K zaujímavému meraniu síl sa schyľuje aj v Ružomberku. Domáci, ktorým patrí tretia priečka, privítajú lídra zo Senice. Obaja súperi svoje posledné zápasy prehrali. Dokonca s tým istým súperom – Slovanom. Ružomberčania mu podľahli pred týždňom 2:3, Seničania v stredajšej dohrávke 0:1.

Kolo odštartuje už dnes. Zlaté Moravce vyzvú Trnavčanov, futbalisti Myjavy hostia Dunajskú Stredu. Nováčik sa pokúsi vybojovať na ihrisku štvrtého mužstva tabuľky svoje premiérové víťazstvo po návrate medzi elitu. Okrem DAC čakajú na prvú výhru v novej sezóne už len Nitrania, ktorí cestujú o deň neskôr do Banskej Bystrice.

Program 7. kola
Piatok: 19.30 Zl. Moravce – Trnava, 20.00 Myjava – Dun. Streda, sobota: 17.00 Košice – Trenčín, 17.30 Ružomberok – Senica, 19.30 Žilina – Slovan, B. Bystrica – Nitra.

Tabuľku a výsledky doterajších zápasov si pozrite tu

debata chyba
Viac na túto tému: #Žilina #slovan