Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan vypísal odmenu 5 tisíc eur za meno človeka, ktorý hodil delobuch

Futbalový klub ŠK Slovan Bratislava odsúdil počínanie ľudí na Pasienkoch, ktorí počas ligového zápasu proti Ružomberku hodili delobuch do sektoru priaznivcov hostí a troch z nich zranili. Agentúra SITA v tejto súvislosti vydáva stanovisko usporiadateľského klubu:

19.08.2013 15:52
slovan, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia bratislavského Slovana.
debata (23)

"Počas nedeľňajšieho zápasu 6. kola Corgoň ligy 2013/14 ŠK Slovan Bratislava – MFK Ružomberok došlo k udalostiam, ktoré s futbalom nemajú vôbec nič spoločné. Ľudia, ktorí si nezaslúžia označenie fanúšik, zbabelým a zákerným spôsobom napadli priaznivcov hosťujúceho klubu, pričom došlo k zraneniu niekoľkých divákov v sektore hostí. ŠK Slovan Bratislava odmieta a dištancuje sa od akýchkoľvek prejavov násilia, ktoré ubližujú nevinným fanúšikom a kazia nielen dobré meno nášho klubu, ale aj celého futbalu. Hlboko nás mrzí, že k tomuto incidentu došlo. Aj keď fyzickú a psychickú ujmu postihnutým divákom, ktorí prišli slušným spôsobom povzbudiť svoje mužstvo, už nemožno zmazať, chceme sa im touto cestou aspoň úprimne ospravedlniť.

Chceme ubezpečiť futbalových fanúšikov i verejnosť, že ŠK Slovan Bratislava prijme všetky dostupné opatrenia na to, aby sa podobné výtržnosti v budúcnosti neopakovali. Zmeny nastanú už od najbližšieho domáceho stretnutia s FK Senica, ktoré sa hrá v stredu 21. augusta 2013. V súčasnosti sa snažíme získať maximum informácií vedúcich k objasneniu prípadu. K dispozícii máme zábery z bezpečnostného kamerového systému a intenzívne spolupracujeme s políciou, aby mohol byť tento smutný incident dôkladne vyšetrený, vinníci identifikovaní a potrestaní.

ŠK Slovan Bratislava podáva trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre ublíženie na zdraví a výtržníctvo. Zároveň vypisuje finančnú odmenu 5000 eur pre každého, kto klubu poskytne informácie vedúce k identifikácii páchateľa alebo páchateľov. V prípade, ak sa podarí usvedčiť a odsúdiť zodpovedné osoby, ŠK Slovan Bratislava im udelí doživotný zákaz vstupu na domáce zápasy nášho klubu."

Ultras Slovana sa dištancovali od ataku na Ružomberčanov

Oficiálny fanklub futbalového Slovana Bratislava Belasá Šľachta sa dištancoval od incidentu zo záveru nedeľňajšieho stretnutia Corgoň ligy, pri ktorom sa zranili v sektore hostí priaznivci Ružomberka.

„Incident nás pobúril tak isto ako všetkých ostatných. Tento zákerný atak nemá oporu v ultras mentalite, ktorou sa naši fanúšikovia hrdia. Vhodiť delobuch spoza tribúny do sektora ničnetušiacich fanúšikov hostí považujeme za mimoriadne podlé a odsúdeniahodné. V týchto chvíľach máme za sebou hodiny internej práce, zisťovali sme všetkými možnými spôsobmi páchateľa. Doteraz sa nepotvrdilo, že by malo ísť o člena nášho fanklubu či všeobecne o fanúšika Slovana. So stopercentnou istotou potvrdzujeme, že podobné nenormálne praktiky nikdy nemali v našich radoch miesto a na ich organizovaní by sme sa nikdy nepodieľali. Naopak, ak by sme o tomto čine vedeli vopred, určite utvoríme snahu na jeho elimináciu,“ píše sa v stanovisku Belasej Šľachty, ktorú zverejnil web profutbal.sk. Oficiálny fanklub Slovana chce zistiť aktéra incidentu a vyrovnať sa s ním.

Do sektora fanúšikov Ružomberka hodil neznámy páchateľ výbušninu, ktorej explózia spôsobila zranenia ľudí vrátane detí.

„Zaujímavosťou je, že počas útoku v našom sektore nebola žiadna bezpečnostná služba, ktorá by náš sektor zabezpečovala, hoci predtým, aj po incidente tam bola. Tento útok absolútne odsudzujeme a už teraz konáme právne kroky k vyvodeniu zodpovednosti voči ľuďom, ktorí ho majú na svedomí. Zároveň žiadame očitých svedkov, aby nám poslali svoje opísanie situácie, prípadne fotografie alebo záznamy z mobilov,“ píše sa v stanovisku fanklubu MFK Ružomberok zverejnenom na webe Concordia1906.sk.

23 debata chyba
Viac na túto tému: #slovan #Belasá Šľachta