Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kováčik o výbuchu na Pasienkoch: Už sa to nesmie nikdy opakovať

Futbalovými Pasienkami otriasol desať minút pred koncom stretnutia Slovan Bratislava - Ružomberok (3:2) silný výbuch z delobuchu v sektore hostí.

19.08.2013 14:16
Slovan Bratislava - Ružomberok Foto: ,
Lester Peltier (uprostred) zo Slovana a Martin Nosek (vľavo) a Martin Nagy (vpravo) z Ružomberka v zápase 6. kola Corgoň ligy medzi ŠK Slovan Bratislava - MFK Ružomberok.
debata (24)

Podľa doteraz získaných informácií má výbuch na svedomí s najväčšou pravdepodobnosťou skupina približne 20 fanúšikov Slovana. Oblečení boli v čiernych tričkách s bielym nápisom na hrudi „PSYCHO BOYS“ a na chrbte s nápisom „Trnávka“. Výbuch zranil dve neplnoleté deti a jedného 22-ročného muža.

K situácii sa vyjadril aj prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik: „Som šokovaný z toho, že niektorí ľudia, ktorí sa tvária ako futbaloví fanúšikovia, sú schopní vedome a premyslene ohrozovať zdravie svojich spoluobčanov. To, čo sa stalo na zápase Slovan – Ružomberok, sa už nikdy nesmie zopakovať. Budem trvať na čo najpodrobnejšom vyšetrení celej udalosti a taktiež aj na čo najprísnejšom potrestaní vinníkov. Budem žiadať Asociáciu fanúšikov Slovenska, všetky kluby a futbalovú verejnosť aby dali jasne a jednoznačne najavo, že tu nejde o fanúšikov, ale ľudí, ktorých je nutné z futbalových štadiónov nekompromisne všetkými prostriedkami eliminovať,“ uviedlo konto SFZ na Facebooku vyjadrenie prezidenta Kováčika.

Incident odsúdil aj šéf Unie ligových klubov Dušan Tittel. „To, čo sa udialo v nedeľu na Pasienkoch, je veľmi smutné, poľutovaniahodné, nesmierne nás to mrzí. Takéto veci by sa rozhodne nemali stávať, odsudzujeme to. Veríme, že príslušné zložky policajného zboru vinníkov čo najskôr odhalia a tí budú následne aj patrične potrestaní. Zároveň chceme poškodeným zaželať čo najskoršie uzdravenie,“ povedal podľa webu najvyššej slovenskej súťaže Tittel.

24 debata chyba
Viac na túto tému: #slovan #Ružomberok #delobuch #Kováčik