Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Picha góly potešili, na reprezentáciu zatiaľ nemyslí

Ústrednou postavou stíhacej jazdy futbalistov MŠK Žilina v nedeľňajšom stretnutí 5. kola Corgoň ligy proti FC Nitra (4:4) bol dvojgólový Róbert Pich.

13.08.2013 09:56
Žilina Pich Foto:
Róbert Pich zo Žiliny.
debata

Dvadsaťštyriročný rodák zo Svidníka najprv v 65. min znížil z pokutového kopu na 2:3. Štyri minúty pred koncom zápasu po centri z pravej strany sa tento šikovný hráč zaskvel efektnými „nožničkami“ a zariadil po divokom priebehu konečnú deľbu bodov.

„Prvému gólu z pokutového kopu predchádzala pekná prihrávka Jakuba Paura do šestnástky, kde ma následne protihráč stiahol za dres. Pri druhom góle výborne zacentroval Jaro Mihalík na zadnú žrď. Snažil som sa čím skôr vystreliť, pretože ku mne bežal obranca Nitry. Nakoniec z toho bol pekný gól ‚nožničkami‘. Dal som už aj krajšie góly, pri ktorých som loptu viac umiestnil, ale takéto ‚nožničky‘ ešte nie. Som rád, že sa mi vydarili,“ povedal žilinský hráč s číslom 17 Róbert Pich, ktorý ďalej priznal, že jeho snom je nastúpiť v národnom tíme, hoci k tejto téme zatiaľ jeho myšlienky príliš nesmerujú.

„Nemyslím si, že by ma jeden pekný gól dostal do reprezentácie. Samozrejme, každý presný zásah ma veľmi teší a pomáha mi. Na to, aby som dostal reprezentačnú pozvánku, však potrebujem podávať pravidelne kvalitné výkony. Verím, že sa mi to podarí,“ uzavrel ofenzívny hráč „šošonov“, ktorého trhová hodnota je podľa nemeckého špecializovaného portálu Transfermarkt okolo 400 tisíc eur.

Niekdajší hráč Banskej Bystrice či Podbrezovej strelil v prebiehajúcej sezóne už sedem súťažných gólov. Okrem štyroch ligových trikrát napol sieť Torpeda Kutaisi v dueloch 1. predkola Európskej ligy UEFA.

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Róbert Pich