Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prezident Belasej Šlachty Kramarič: Nie sme svätí, ale ani vrahovia

"Netvrdím, že slovanisti sú svätí, ale nie sú to žiadne zvery ani vrahovia," povedal v online rozhovore prezident OZ Belasá Šlachta Stanislav Kramarič.

04.11.2008 06:00 , aktualizované: 13:00
Stanislav Kramarič Foto:
Prezident občianskeho združenia Belasá Šlachta Stanislav Kramarič.
debata

Otázky čitateľov smerovali najmä na zápas v Dunajskej Strede. Ako hodnotí dianie na zápase Kramarič? „Zásah som videl, až keď boli ľudia natlačení na zábradlie, takže neviem posúdiť, čo sa tam stalo. Keďže som túto vec nezažil prvýkrát, myslím si, že o oprávnenosti a zásahu polície sa dá dosť pochybovať.“

Duelu predchádzali viaceré strety slovanistov s políciou. Čo sa tam dialo z pohľadu Kramariča? " Policajti nás dvakrát ‚zosekali‘ kvôli zamknutej bráne a kvôli tomu, že sa ľudia snažili dostať čo najbližšie k nej. Namiesto toho, aby usporiadateľ pripravil podmienky hodné takéhoto podujatia, počkala na nás zatvorená brána, ktorá sa otvorila až po piatich minútach. To je však na Slovensku „folklór“, viď Trnava, Artmedia, Žilina…"

PREČÍTAJTE SI 73 ODPOVEDÍ STANISLAVA KRAMARIČA

Fanúšikovia Slovana sú považovaní za najvernejších, no takisto aj za najobávanejších na Slovensku. Čo treba spraviť s vulgárnymi divákmi? „My sme jasne deklarovali, že chceme fanúšika k niečomu viesť. Áno, Slovan má fanúšikov, ktorí sú hulváti, ale aj my chceme práve týchto ľudí presvedčiť, že naša cesta je najschodnejšia. To znamená bez výtržnosti na štadiónoch,“ konštatoval Kramarič.

K vulgárnym pokrikom dodal aj: „Niekedy skandujeme vulgárne len preto, lebo sa to rýmuje alebo máme Trnavákom vyznávať lásku? Dobre, nabudúce skúsime niečo na spôsob Puškina.“

Po zápase s Dunajskou Stredou začali do diskusii zapájať aj politici. Pred­seda SMK Pál Csáky povedal: „Chceme vidieť dôkazy, že policajti boli v tomto sektore napadnutí.“ Kramarič reagoval: „Pán Csáky hádam každému na Slovensku a hlavne v Maďarsku dokáže, že mu ide v prvom rade o bezpečnosť fanúšika na štadióne a nie o vlastný politický profit. Veľmi sa tešíme, ako nás osloví a aký spôsob pomoci nám ponúkne“

Prezident OZ Belasá Šlachta prezradil aj čo-to zo svojho súkromia, v rozhovore sa venoval aj bojkotu reprezentačných zápasov a vyjadril i svoj postoj k SFZ.

Občianske združenie fanúšikov Slovana pod názvom Belasá Šlachta vzniklo 13. decembra minulého roka s primárnym cieľom organizovať a predstavovať fanúšikov s pozitívnym dopadom na návštevnosť. Ďalším významným motívom vzniku bola snaha o zlepšenie nedobrého imidžu priaznivcov v médiách a očiach širokej verejnosti.

Diskutuje: Ako riešiť vyhrotené slovensko-maďarské vzťahy,
ktoré sa prejavujú už aj násilím na štadióne?“:[http://tema.pravda.sk/…ite-442.aspx]

Stanislav Kramarič:

rok narodenia: 1970
bydlisko: Bratislava
vzdelanie: absolvent konzervatória, pedagóg a v súčasnosti študent VŠ
najobľúbenejší hráči: Viliam Schrojf, Ján Popluhár, Karol Jokl, Peter Dubovský, Ladislav Pecko
najlepšie zápasy histórie: Slovan – Trnava 96/97 3:1, finále PVP 1969 

debata chyba