Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Dunajskej Strede zostali desiatky zranených fanúšikov

Záchranári a policajti mali prácu ešte pred začiatkom sobotňajšieho rizikového futbalového zápasu v Dunajskej Strede medzi miestnym DAC a bratislavským Slovanom. Počas duelu to nebolo o nič ľahšie.

01.11.2008 13:32 , aktualizované: 16:02
Slovan1 Foto:
Fanúšika ošetrujú po zásahu svetlicou.
debata

Pred stretnutím policajti eskortovali asi tisícku belasých fanúšikov na štadión a ich pochod mestom sa nezaobišiel bez zranení a zásahu polície. Fanúšikovia hádzali dymovnice a inú pyrotechniku, policajti museli trinástich predviesť za rôzne priestupky a záchranári museli šestnástich ošetriť. Traja fanúšikovia skončili v nemocnici, informovala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Počas zápasu sa do neprístojností zapojili aj priaznivci Dunajskej Stredy. Hlavný rozhodca sa v 17. min pre výtržnosti v oboch fanúšikovských sektoroch rozhodol duel na trinásť minút prerušiť. Po konzultácii s delegátmi sa v hre pokračovalo ďalej. „Keďže si usporiadateľ nesplnil povinnosť a neotvoril bránu vedúcu von z tribúny, došlo k utlačeniu davu,“ povedala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kreda­tusová.

Tri osoby sa pri zákroku v sektore pre fanúšikov DAC zranili. Následne na požiadavku polície bránu otvorili a výtržníkov vytlačili von zo štadióna. Do začiatku druhého polčasu previezli zo štadióna v Dunajskej Strede do miestnej nemocnice šesť osôb, prevažne s poraneniami hlavy. Jedného zo zranených, pravdepodobne s epileptickým záchvatom a pod vplyvom alkoholu, transportoval vrtuľník Leteckej záchrannej zdravotnej služby (LZZS) Air Transport Europe do Nemocnice na bratislavských Kramároch. Jeho stav je stabilizovaný.

Dvadsaťštyri osôb ošetrili záchranári v priestoroch štadióna. Pri zásahu bol zranený aj jeden policajt. Na policajnú stanicu predviedli dvadsať výtržníkov.

Externé odkazy
debata chyba