Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Výstraha pre trénerov! Títo nech penaltu nekopú. Prekliatie či náhoda?

Sedem nedostatočných. Aj tak by sa dali nazvať smoliari penaltovej lotérie na MS a ME vo futbale, ktoré sa konali v 21. storočí. Sedem hráčov, ktorí vstúpili do hry po 115. minúte, bolo z bieleho bodu neúspešných.

08.12.2022 10:20
742781591 Foto:
Na ihrisko prišiel Španiel Pablo Sarabia v 118. minúte ako posledný a nepremenil v rozstrele hneď prvý pokutový kop.
debata

Od roku 2000 sa spolu s prebiehajúcimi MS v Katare konalo už dvanásť svetových a európskych šampionátov. A dramatické vyvrcholenia vo vyraďovacej časti, ktoré vyústili až do penaltových rozstrelov, priniesli zaujímavú skutočnosť.

Štatistiky ukazujú, že všetci futbalisti, ktorí naskočili do hry po 115. minúte, a pravdepodobne tak boli určení ako čerství exekútori pokutových kopov, svoje pokusy nezvládli.

Chorvátsko fans Čítajte viac Kosovo a urážanie Srbov. FIFA potrestala Balkáncov

Túto pozoruhodnú sériu odštartoval Angličan Jamie Carragher, ktorý vo štvrťfinále MS 2006 nepremenil pokutový kop proti Portugalsku. Nasledoval Taliansky útočník Simone Zaza na EURO 2016 v stretnutí o postup do semifinále proti Nemecku.

Zaujímavosťou je, že v posledných dvoch rokov sa k tejto dvojici pridalo ďalších päť futbalistov. Na majstrovstvách Európy 2020 to bol najprv Španiel Rodrigo, ktorý neuspel vo štvrťfinále proti Švajčiarku.

Bílek 1990 Čítajte viac Tréneri i emigranti. Čechoslováci z MS 1990 stále pútajú pozornosť

A v pamätnom finále medzi Anglickom a Talianskom svoje pokusy nepremenili Marcus Rashford a Jadon Sancho, ktorí prišli do hry v poslednej minúte predĺženia.

Najnovšími obeťami penaltového prekliatia sa v Katare stali Španiel Pablo Sarabia. Do zápasu vstúpil v 118. minúte a práve on nepremenil hneď prvú penaltu a prispel tak k senzačnému postupu Maroka do štvrťfinále. Jediným neúspešným exekútorom Maroka bol Badr Benoun, ktorý nastúpil v 120. minúte.

Brazílska kráska s mikrofónom na MS v Katare Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Brazílska novinárka Isabela Pagliariová pracuje...
Katar 2022 Dávame do pozornosti Kto, s kým a kedy? Kompletný program MS vo futbale

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MS vo futbale #pokutové kopy #penaltová lotéria