Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výstraha pre trénerov! Títo nech penaltu nekopú. Prekliatie či náhoda?

Sedem nedostatočných. Aj tak by sa dali nazvať smoliari penaltovej lotérie na MS a ME vo futbale, ktoré sa konali v 21. storočí. Sedem hráčov, ktorí vstúpili do hry po 115. minúte, bolo z bieleho bodu neúspešných.

08.12.2022 10:20
742781591 Foto:
Na ihrisko prišiel Španiel Pablo Sarabia v 118. minúte ako posledný a nepremenil v rozstrele hneď prvý pokutový kop.
debata

Od roku 2000 sa spolu s prebiehajúcimi MS v Katare konalo už dvanásť svetových a európskych šampionátov. A dramatické vyvrcholenia vo vyraďovacej časti, ktoré vyústili až do penaltových rozstrelov, priniesli zaujímavú skutočnosť.

Štatistiky ukazujú, že všetci futbalisti, ktorí naskočili do hry po 115. minúte, a pravdepodobne tak boli určení ako čerství exekútori pokutových kopov, svoje pokusy nezvládli.

Chorvátsko fans Čítajte viac Kosovo a urážanie Srbov. FIFA potrestala Balkáncov

Túto pozoruhodnú sériu odštartoval Angličan Jamie Carragher, ktorý vo štvrťfinále MS 2006 nepremenil pokutový kop proti Portugalsku. Nasledoval Taliansky útočník Simone Zaza na EURO 2016 v stretnutí o postup do semifinále proti Nemecku.

Zaujímavosťou je, že v posledných dvoch rokov sa k tejto dvojici pridalo ďalších päť futbalistov. Na majstrovstvách Európy 2020 to bol najprv Španiel Rodrigo, ktorý neuspel vo štvrťfinále proti Švajčiarku.

Bílek 1990 Čítajte viac Tréneri i emigranti. Čechoslováci z MS 1990 stále pútajú pozornosť

A v pamätnom finále medzi Anglickom a Talianskom svoje pokusy nepremenili Marcus Rashford a Jadon Sancho, ktorí prišli do hry v poslednej minúte predĺženia.

Najnovšími obeťami penaltového prekliatia sa v Katare stali Španiel Pablo Sarabia. Do zápasu vstúpil v 118. minúte a práve on nepremenil hneď prvú penaltu a prispel tak k senzačnému postupu Maroka do štvrťfinále. Jediným neúspešným exekútorom Maroka bol Badr Benoun, ktorý nastúpil v 120. minúte.

Brazílska kráska s mikrofónom na MS v Katare Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Brazílska novinárka Isabela Pagliariová pracuje...
Katar 2022 Dávame do pozornosti Kto, s kým a kedy? Kompletný program MS vo futbale

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MS vo futbale #pokutové kopy #penaltová lotéria