Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Poliaka presvedčila červená karta. Nevzdal sa ani po problémoch so srdcom

Szymon Marciniak má za sebou životný zápas. Poľský rozhodca viedol finále 22. majstrovstiev sveta vo futbale, v ktorom Argentína zdolala Francúzko na pokutové kopy.

20.12.2022 14:47
Szymon Marciniak Foto: ,
Szymon Marciniak s Lionelom Messim.
debata

„Dokázať niečo také, je neuveriteľné. Som pyšný na seba i svoj tím. Pracujeme veľmi tvrdo, sme ako rodina. Vyhrávame spoločne a niekedy aj spoločne padneme,“ povedal skúsený rozhodca pre stránku FIFA.

Štyridsaťjedenročný rodák z Plocku mal namysli napríklad rok 2020, kedy mu diagnostikovali vážne problémy so srdcom po tom, čo prekonal Covid-19.

"Mal som tachykardiu, posledný rok a pol boli veľmi náročné. Takéto problémy so srdcom pre rozhodcu v najlepšom veku sú zásadný problém. Musel som prestať s pískaním, vynechal som ME 2020.

Emiliano Martínez Čítajte viac Šejkovia otvárali oči. Argentínčan vysvetlil obscénne gesto, v šatni schytal Mbappé

Teraz mi to osud vrátil späť a ja sa neviem prestať usmievať. Skvelý pocit," povedal Marciniak ešte pred vyvrcholením jeho druhých majstrovstiev sveta v kariére.

Ako mladík to skúšal aj v dnes prvoligovom poľskom klube Wisla Plock. Tamojší rodák dostal v jednom zápase červenú kartu. Po ňom sa pustil do reči s arbitrom, ktorý ho poslal predčasne pod sprchy.

„Povedalmi veľmi dôležitú vetu. Ak si myslíš, že je to jednoduchá robota, choď to vyskúšať a uvidíš. Pomyslel som si – prečo nie? Ďakujem mu za to. Bez červenej by som tu nikdy nebol,“ uzavrel Marciniak.

Čo (ne)viete o Lionelovi Messim Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Lionel Messi to dokázal. Rovnako ako Diego...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Szymon Marciniak #Katar 2022