Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poliaka presvedčila červená karta. Nevzdal sa ani po problémoch so srdcom

Szymon Marciniak má za sebou životný zápas. Poľský rozhodca viedol finále 22. majstrovstiev sveta vo futbale, v ktorom Argentína zdolala Francúzko na pokutové kopy.

20.12.2022 14:47
Szymon Marciniak Foto: ,
Szymon Marciniak s Lionelom Messim.
debata

„Dokázať niečo také, je neuveriteľné. Som pyšný na seba i svoj tím. Pracujeme veľmi tvrdo, sme ako rodina. Vyhrávame spoločne a niekedy aj spoločne padneme,“ povedal skúsený rozhodca pre stránku FIFA.

Štyridsaťjedenročný rodák z Plocku mal namysli napríklad rok 2020, kedy mu diagnostikovali vážne problémy so srdcom po tom, čo prekonal Covid-19.

"Mal som tachykardiu, posledný rok a pol boli veľmi náročné. Takéto problémy so srdcom pre rozhodcu v najlepšom veku sú zásadný problém. Musel som prestať s pískaním, vynechal som ME 2020.

Emiliano Martínez Čítajte viac Šejkovia otvárali oči. Argentínčan vysvetlil obscénne gesto, v šatni schytal Mbappé

Teraz mi to osud vrátil späť a ja sa neviem prestať usmievať. Skvelý pocit," povedal Marciniak ešte pred vyvrcholením jeho druhých majstrovstiev sveta v kariére.

Ako mladík to skúšal aj v dnes prvoligovom poľskom klube Wisla Plock. Tamojší rodák dostal v jednom zápase červenú kartu. Po ňom sa pustil do reči s arbitrom, ktorý ho poslal predčasne pod sprchy.

„Povedalmi veľmi dôležitú vetu. Ak si myslíš, že je to jednoduchá robota, choď to vyskúšať a uvidíš. Pomyslel som si – prečo nie? Ďakujem mu za to. Bez červenej by som tu nikdy nebol,“ uzavrel Marciniak.

Čo (ne)viete o Lionelovi Messim Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Lionel Messi to dokázal. Rovnako ako Diego...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Szymon Marciniak #Katar 2022