Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Hráči boli najväčší tragédi, gesto ministerky smiešne. Exprezident Bayernu sa rozohnil

Bývalý prezident Bayernu Mníchov Uli Hoeness si myslí, že Nemci boli na futbalových MS v Katare najväčšími "tragédmi" na ihrisku i mimo neho.

22.01.2023 16:27
Nemecko, Japonsko Foto: ,
Nemeckí futbalisti si zakrývajú ústa pred zápasom s Japonskom.
debata (2)

Narážal tak na vypadnutie národného tímu už v skupinovej fáze turnaja na druhom šampionáte za sebou i snahu Nemecka presadzovať gestami v Katare boj za ľudské práva.

Brankár nemeckej reprezentácie Manuel Neuer súhlasil s nápadom nastúpiť na zápasy s dúhovou kapitánskou páskou na podporu rozmanitosti v Katare, kde je homosexualita zakázaná. Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) to však pred turnajom pod hrozbou sankcií zakázala.

Katar Čítajte aj Nemci na smiech? Šejkovia im na rozlúčku mávali s prekrytými ústami

Dúhovú pásku si tak počas úvodného zápasu proti Japonsku navliekla v hľadisku aspoň nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová, čo sa však Hoenessovi nepáčilo.

„Nemecko sa nikdy neukázalo v takom zlom svetle, ako na týchto majstrovstvách sveta,“ reagoval Hoeness, pričom dodal, že Faeserovej skutok bol na smiech.

Nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová s... Foto: SITA/AP, Matthias Schrader
Nancy Faeserová Nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová s tzv. One Love páskou.

Čestný prezident Bayernu si myslí, že negatívny obraz svetového šampionátu v nemeckých médiách zašiel príliš ďaleko: „My Nemci si myslíme, že dokážeme sami zmeniť svet, to je ten problém. Žiaľ, nie je to možné.“

Mníchovský veľkoklub sponzoruje katarská letecká spoločnosť Qatar Airways, pripomenula v súvislosti s jeho výrokmi agentúra DPA. Hoeness už v minulosti kritizoval fanúšikov Bayernu, ktorí žiadali ukončenie tejto spolupráce.

Scvrkli sme sa na trpaslíka. Ohlasy z Nemecka Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
 „Debakel je spečatený. Odchod z majstrovstiev...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Uli Hoeness #nemeckí futbalisti