Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemci na smiech? Šejkovia im na rozlúčku mávali s prekrytými ústami

Nemecká reprezentácia nielenže senzačne vypadla z majstrovstiev sveta už v skupinovej fáze, ale teraz je usporiadateľskej krajine na smiech.

02.12.2022 15:42
Katar Foto:
Najprv gesto voči diskriminácii a potom žarty v katarskej televízii.
debata (47)

Dobehlo ju gesto, ktoré urobili pred vstupom do turnaja, v zápase proti Japonsku. Nemci si prekryli ústa na znak nesúhlasu s katarským postojom k ľudským právam a slobode prejavu.

Sociálne siete ho následne po prehre s Japonskom (1:2) upravili a z „nationalelf“ si robili žarty. Korunu tomu však nasadili samotní Katarčania, ktorí sa na vypadnutí Nemcov náramne zabávali.

Domáci si totiž toto gesto dobre zapamätali a po stretnutí Nemecka s Kostarikou ho ironicky použili. Keď bolo známe, že hráči Hansiho Flicka sú bez šance na osemfinále, všetci v štúdiu si zakrývali ústa a mávali do kamier – ironicky sa takto lúčili s Nemcami.

Nie je to prvýkrát, čo sa Katarčania počas turnaja vysmievali Nemcom. Ich prvú odozvu na prejav Nemcov bolo možné sledovať už počas zápasu proti Japonsku. Vo VIP lóži sedela nemecká ministerka vnútra – Nancy Faeserová a bola to práve ona, ktorá si obliekla dúhovú pásku, ktorú mal brankár Neuer zakázanú.

Katarskí šejkovia mali v tej chvíli pripravené pásky na rukávoch – upozorňovali na problémy Palestíny, ktorá už roky bojuje za nezávislosť od Izraela.4

Auf Wiedersehen. Nemci potupne odišli z Kataru Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Nemeckí futbalisti na ceste na katarské letisko.
47 debata chyba
Viac na túto tému: #Katar 2022