Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Francúzi chcú opakované finále. Petíciu podpísali stovky tisíc ľudí

Francúzski fanúšikovia vytvorili online petíciu, ktorá požaduje opakovanie finále MS 2022 v Katare.

23.12.2022 17:12
Messi mbappé Foto:
Lionel Messi a Kylian Mbappé po finále MS 2022.
debata (19)

Futbalisti „Les Bleus“ v ňom podľahli Argentíne po rozstrele z 11 m. Petícia vznikla na špeciálnom francúzskom webe, autori žiadajú zopakovať finálový duel pre „skorumpovanosť rozhodcov“.

Petíciu, ktorú podpísalo viac ako 230-tisíc ľudí, plánujú poslať na posúdenie Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA).

Víťazstvo na MS 2022 mohlo byť pre francúzsky tím druhé po sebe a tretie v histórii. Zverenci Didiera Deschampsa prehrávali 0:2, no duel posunuli do predĺženia, kde tiež prehrávali 2:3.

Martínez Čítajte viac Šialený Martínez. Tieto nechutnosti vravel súperom počas rozstrelu

V momente zo 108. minúty, keď Lionel Messi prekonal Huga Llorisa, boli na trávniku dvaja hráči, ktorí nemali na ihrisku čo robiť. Išlo o dvojicu Argentínčanov vo vestách pre striedajúcich hráčov, ktorí sa tešili predčasne.

Mysleli si totiž, že v sieti skončil už pokus Lautara Martíneza. Na situáciu upozornili francúzske médiá a pridali výklad pravidiel, ktorý jasne hovorí o ich porušení.

Francúzom sa napokon opäť podarilo vyrovnať zásluhou útočníka Kyliana Mbappého, ktorý vo finále zaznamenal hetrik. V rozstrele však jeho tím podľahol 2:4.

Najlepší hráči MS 2022 v počte vyhratých súbojov Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Alexis Mac Allister / Argentína...
19 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #futbal #MS 2022 #petícia #Katar 2022