Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Francúzi chcú opakované finále. Petíciu podpísali stovky tisíc ľudí

Francúzski fanúšikovia vytvorili online petíciu, ktorá požaduje opakovanie finále MS 2022 v Katare.

23.12.2022 17:12
Messi mbappé Foto:
Lionel Messi a Kylian Mbappé po finále MS 2022.
debata (19)

Futbalisti „Les Bleus“ v ňom podľahli Argentíne po rozstrele z 11 m. Petícia vznikla na špeciálnom francúzskom webe, autori žiadajú zopakovať finálový duel pre „skorumpovanosť rozhodcov“.

Petíciu, ktorú podpísalo viac ako 230-tisíc ľudí, plánujú poslať na posúdenie Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA).

Víťazstvo na MS 2022 mohlo byť pre francúzsky tím druhé po sebe a tretie v histórii. Zverenci Didiera Deschampsa prehrávali 0:2, no duel posunuli do predĺženia, kde tiež prehrávali 2:3.

Martínez Čítajte viac Šialený Martínez. Tieto nechutnosti vravel súperom počas rozstrelu

V momente zo 108. minúty, keď Lionel Messi prekonal Huga Llorisa, boli na trávniku dvaja hráči, ktorí nemali na ihrisku čo robiť. Išlo o dvojicu Argentínčanov vo vestách pre striedajúcich hráčov, ktorí sa tešili predčasne.

Mysleli si totiž, že v sieti skončil už pokus Lautara Martíneza. Na situáciu upozornili francúzske médiá a pridali výklad pravidiel, ktorý jasne hovorí o ich porušení.

Francúzom sa napokon opäť podarilo vyrovnať zásluhou útočníka Kyliana Mbappého, ktorý vo finále zaznamenal hetrik. V rozstrele však jeho tím podľahol 2:4.

Najlepší hráči MS 2022 v počte vyhratých súbojov Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Alexis Mac Allister / Argentína...
19 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #futbal #MS 2022 #petícia #Katar 2022