Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Francúzi sa nechcú zmieriť s prehrou: Messiho gól nemal platiť!

Nechýbalo veľa a výsledok finálového zápasu MS v Katare mohol byť iný. Rozhodcovia neustriehli moment, ktorý mohol výrazne ovplyvniť konečný rezultát.

20.12.2022 13:21
Otamendi Mbappé Foto:
Nicolas Otamendi a Kylian Mbappé počas zápasu na MS 2018 v Rusku.
debata (90)

Išlo o situáciu pri treťom góle Argentíny z kopačky Lionela Messiho, ktorým kapitán Albicelestes zvýšil v 108. minúte na 3:2.

V momente, keď Messi prekonal Huga Llorisa v bránke Francúzska, na trávniku boli aj dvaja hráči, ktorí nemali na ihrisku čo robiť.

Pozrite si situáciu na televíznom zábere:

Strih z TV počas momentu, keď Lionel Messi... Foto: eurosport.com
screenshot Strih z TV počas momentu, keď Lionel Messi strelil gól na 3:2.

Išlo o dvojicu Argentínčanov vo vestách pre striedajúcich hráčov, ktorí sa tešili predčasne. Mysleli si totiž, že v sieti skončil už pokus Lautara Martíneza.

futbal, Argentína, Buenos Aires Čítajte viac Králi pristáli doma a Buenos Aires je hore nohami. Pozrite si fotografie

Toho však Lloris ešte vychytal, ale na dorážku Messiho už nestačil. Na situáciu upozornili francúzske médiá a pridali výklad pravidiel, ktorý jasne hovorí o porušení regúl.

„Ak rozhodca pred gólom či po góle zistí, že počas skórovania boli na ihrisku hráči, ktorí tam nemali byť, gól neplatí,“ píše sa v pravidlách.

Poľský arbiter Szymon Marciniak, ktorý viedol finále z pozície hlavného rozhodcu, nemal gól uznať a za stavu 2:2 mal nariadiť priamy kop pre Francúzov.

Cristiano Ronaldo Čítajte viac Messi je koza. Snáď to pochopil už aj egomaniak Ronaldo

„Gól nemal platiť, pravidlá hovoria jasne. Keď Messi dorážal loptu, na ihrisku už v tom momente boli tešiaci sa Argentínčania a to je zakázané,“ píše francúzsky denník L'Equipe.

Hoci išlo o evidentné porušenie pravidiel, je vysoko nepravdepodobné, že kontroverzná situácia bude mať dohru. FIFA napriek tomu vyhlásila, že sťažnosť Francúzov prešetrí.

Triumfálny návrat Argentínčanov do Buenos Aires Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Argentínčania ukazujú trofej svojim krajanom...
90 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #MS 2022 #Lionel Messi #Katar 2022