Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šampióni bez zárezu. V klube lavičkových majstrov je aj slávny Ronaldo

Vyhrať titul majstra sveta vo futbale je snom každého hráča. Ale byť šampiónom bez jedinej minúty na trávniku je trochu zvláštne. Po finále medzi Argentínou a Francúzskom sa zoznam takýchto hráčov rozšíri o ďalšie mená.

18.12.2022 13:45
17390823 Foto:
17-ročný Ronaldo Luis Nazário de Lima (s čislom 20) počas víťazného ťaženia Brazílie na MS 1994 v USA.
debata

V súčasnosti obsahuje zoznam šampiónov bez hrania 101 mien. Po finále MS v Katare naň pribudnú takmer s istotou ďalšie dve. Za Argentínu na šampionáte neodohrali ani minútu brankári Franco Armani a Géronimu Rulli – za Francúzov to je útočník Karim Benzema a gólman Alphonse Areola.

Posledný menovaný sa môže v Katare postarať o historický zápis. Ak sa Francúzsko stane majstrom sveta, Areola bude jediným francúzskym dvojnásobným víťazom bez toho, aby vybehol na trávnik.

Finále je tu: Argentína alebo Francúzsko? Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Ladislav Pecko, futbal: Francúzi neboli ako...

No prvého držiteľa toho nelichotivého primátu si spomína málokto. Bol ním Brankár Guido Masetti, člen víťazného tímu Talianska z MS v rokoch 1934 a 1938.

Mohlo by sa zdať, že v tomto zozname sa nachádzajú iba brankári, no nie je to tak. Zo 101 hráčov je 32 obrancov vrátane kapitána majstrov sveta 1978 Daniela Passarellu, 18 stredopoliarov a 18 útočníkov.

Jedným z nich je aj Brazílčan Ronaldo Luis Nazário de Lima – na MS 1994 v USA bol ako 17-ročný súčasťou brazílskeho výberu.

5. Lionel Messi Dávame do pozornosti Kto je najlepší strelec? Štatistiky MS vo futbale

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ronaldo Luis Nazario de Lima #MS vo futbale #Katar 2022 #majstri sveta vo futbale