Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Legenda v ústraní. Prečo Zidane odmietol podporiť krajanov vo finále?

Pred štyrmi rokmi zdolalo Francúzsko Argentínu 4:3 v osemfinále MS v Rusku. Dnes mali Messi a spol. možnosť na odvetu. Obhajcov titulu pri ich úsilí však nepodporil priamo v Dauhe legendárny Zinedine Zidane, ktorý sa k národnému tímu počas šampionátu nevyjadroval.

18.12.2022 11:15 , aktualizované: 21:24
Zinedine Zidane Foto:
Zinedine Zidane.
debata

Podľa francúzskych médií Zidane odmietol možnosť zúčastniť sa finále MS v Katare z dôvodu, aby zostal mimo centra pozornosti najmä v súvislosti s jeho trénerskou budúcnosťou.

Bývalý kapitán francúzskej reprezentácie je úzko spájaný s prevzatím lavičky národného tímu, na ktorej by mohol nahradiť po skončení MS Didiera Deschampsa.

Kvôli tejto ponuke mal dať Zidane v lete košom ponuke Parížu St. Germain po odchode Maricia Pochettina z klubu. Majster sveta z roku 1998 údajne nechce odvádzať pozornosť od reprezentácie, ktorá sa v prípade úspechu mohla v Katare zapísať do histórie.

Najbližší ľudia Lionela Messiho Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Manželka, rodičia, súrodenci, deti, priatelia....

Zidane patrí do skupiny francúzskych legiend, ktoré sa neobjavia v Dauhe. Medzi tými, ktorí sa tam nechystali boli tiež Karim Benzema, Laurent Blanc aj Michel Platini.

Deschamps je šéfom lavičky Francúzska už od roku 2012 a jeho budúcnosť pri mužstvo bola pred MS spochybňovaná. Otázne je, či si vedenie federácie trúfne vymeniť kouča po tom, ako doviedol mužstvo až do finále majstrovstiev sve­ta.

5. Lionel Messi Dávame do pozornosti Kto je najlepší strelec? Štatistiky MS vo futbale

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Zinedine Zidane #Didier Deschamps #Karim Benzema #francúzska futbalová reprezentácia