Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na majstrov sveta zaútočila ťavia chrípka. Nakazil sa ďalší futbalista

Tréner francúzskej futbalovej reprezentácie Didier Deschamps pred finálovým duelom na MS v Katare potvrdil, že Kingsley Coman bojuje s vírusovým ochorením podobným tomu, ktoré postihlo dvojicu Adrien Rabiot a Dayot Upamecano.

16.12.2022 09:30
Rabiot a Upamecano Foto:
Dvojica Francúzov Adrien Rabiot (vľavo) a Dayot Upamecano by mala byť pripravená nastúpiť na finále MS proti Argentíne.
debata

Trojica spomínaných hráčov pre chorobu nenastúpila na štvrťfinálový zápas proti Maroku (2:0), Rabiot dokonca nesedel ani na lavičke náhradníkov.

Podľa tlačových správ z dejiska turnaja sa futbalisti nakazili chorobou nazývanou ťavia chrípka, ktorá sa vyskytuje najmä na Blízkom východe. Má byť rovnako nebezpečná pre ľudí aj pre zvieratá.

Kapitáni majstrov sveta. Čo postihlo legendy MS? Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
MS 1966 v Anglicku - Bobby Moore (Anglicko)...

Ochorenie dostalo pomenovanie podľa toho, že sa môže šíriť predovšetkým z tiav na ľudí. Zatiaľ čo niektorí nakazení nevykazovali žiadne príznaky, iní mali horúčku, kašeľ, vracanie a závraty.

Tréner Deschamps na tlačovej konferencii nepotvrdil, že jeho hráči sa nakazili ťavou chrípkou. Uviedol len, že organizmus futbalistovu je veľkou záťažou oslabený a je tak náchylnejší na vírusové ochorenia.

01 mishelgerzig 1670663702 1 Čítajte viac Topmodelka v bikinách. S ňou si hviezda Realu líže rany po zlyhaní na MS

Podľa posledných správ sa už dvojica Rabiot a Upamecano mala vyliečiť a obaja sa vo štvrtok zúčastnili na tréningu Francúzska. Tréning vynechal už len Coman.

Finálový duel MS vo futbale medzi Argentínou sa hrá v nedeľu na štadióne Lusail od 16.00 h. V sobotu je na programe zápas o 3. miesto medzi Chorvátskom a Marokom.

5. Lionel Messi Dávame do pozornosti Kto je najlepší strelec? Štatistiky MS vo futbale

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #francúzska futbalová reprezentácia #Kingsley Coman #MS v Katare 2022 #ťavia chrípka