Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V tieni Modriča. Holduje cigarám aj alkoholu. No má výdrž vytrvalca

Chorvátska reprezentácia sa bude v semifinále MS proti Argentíne spoliehať aj na výkon spoluhráča Milana Škriniara z Interu Miláno, 30-ročného Marcela Brozoviča. Ide o jednu z najkontroverznejších postáv výberu trénera Zlatka Daliča.

13.12.2022 10:30
WCup Croatia Brazil Soccer Foto: ,
Marcelo Brozovič neuhne na trávniku pred žiadnym súbojom.
debata (3)

Krajina s necelými štyrmi miliónmi obyvateľov sa môže po druhýkrát za sebou prebojovať do finále majstrovstiev sveta vo futbale. Dušou tímu je samozrejme najlepší futbalista sveta za rok 2018 Luka Modrič. No neúnavným motorom stredovej formácie je práve Brozovič.

Nikto v zápasoch Chorvátska nenabehá na trávniku viac, ako práve futbalista Interu Miláno. Počas MS v Katare prekonal svoj vlastný rekord v počte dosiahnutých kilometrov v jednom zápase.

Vanja Bosničová Čítajte viac Modričova Vanja vybavila prestup za milióny, ale na sociálnych sieťach je nula

V osemfinále proti Japonsku nabehal 16,7 km. Bolo to o 400 metrov viac, ako jeho predchádzajúce maximum. To zaznamenal na MS 2018 v Rusku v semifinálovom súboji proti Anglicku.

Mohlo by sa zdať, že futbalista s výdržou maratónca vedie príkladný život vrcholového športovca a dôkladne dodržiava životosprávu. No opak je pravdou.

Brozovič miluje alkohol, cigary a cigarety. Je o ňom známe, že dôležité víťazstvá oslavuje s pivom a cigarou ešte priamo v šatni. Stalo sa tak po triumfe Chorvátska nad Francúzskom v Lige národov aj po víťazstve Interu v Talianskom pohári nad Juventusom Turín.

Platy semifinalistov z Argentíny a Chorvátska Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Germán Pazella - Argentína
Ročný plat: 4...

Brozovič pôsobí v Interi už deviatu sezónu a za milánsky veľkoklub nastúpil už na viac ako 300 zápasov. V kariére sa tiež nevyhol viacerým kontroverzným momentom.

V roku 2016 mal v šatni ostro vybehnúť na vtedajšieho trénera Interu Franka de Boera, ktorý ho následne vylúčil z tímu.

Počas sezóny 2017/18 sarkasticky tlieskal smerom k ultras fanúšikom po tom, čo ho vypískali po stretnutí Serie A proti Bologni, za čo dostal od vedenia tímu pokutu.

Lionel Messi a Luka Modrič Čítajte viac Posledná šanca hrať o titul. Pre jednu z legiend sa skončí životná misia

Pred dvoma rokmi si vyslúžil od klubu pokarhanie, keď dostal zákaz šoférovanie pod vplyvom alkoholu po tom, čo ho policajti prichytili pri prejazde na červenú.

V priebehu majstrovstiev Európy 2020 bol fotoaparátmi zachytení v tréningovom drese Chorvátska, ako si kupuje cigarety iba niekoľko hodín pred dôležitým súbojom proti Španielsku. Každopádne, Brozovič nie je žiadny slušák, ale pre Chorvátov odvádza už vyše desaťročie neoceniteľné služby.

Katar 2022 Dávame do pozornosti Kto, s kým a kedy? Kompletný program MS vo futbale

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #chorvátska futbalová reprezentácia #Marcelo Brozovič